Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon Barcelona oldu

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde dün gece (16 Mayıs) final heyecanı yaşandı. İsveç’in Göteborg şehrinde oynanan final karşılaşmasında Barcelona, Melanie Leupolz (KK), Alexia Putellas, Aitana Bonmati ve Caroline Hansen’in golleri ile Chelsea’yi 4-0 mağlup etmeyi başararak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Barcelona, ilk yarıda attığı goller ile şampiyon

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ni kazanan kulüp, dün gece (16 Mayıs) oynanan karşılaşma sonrasında belli oldu. Yarı finalde Paris Saint-Germain’i eleyerek finale yükselen Barcelona, Bayern Münih’i saf dışı bırakarak adını finale yazdıran Chelsea ile İsveç’in Göteborg şehrinde kozlarını paylaştı. Dev finale ise hızlı başlayan ekip İspanya temsilcisi oldu. Karşılaşmanın henüz 30. saniyesinde pozisyona giren Barcelona’da Lieke Martens’in harika şutu, direkte patladı. Ancak direkten dönen topu uzaklaştırmayı başaramayan Chelsea savunması, Melanie Leupolz ile son yılların en unutulmaz kendi kalesine atılan gollerinden birine imza attı. Maçın birinci dakikasında öne geçen Barcelona, ilk yarının kalan bölümünde rakip kaleyi abluka altına aldı. Melanie Leupolz ise bu dakikalarda takımının canını bir kez daha yakmak ile meşguldü. Dakikalar 12’yi gösterirken Jennifer Hermoso’yu ceza sahası içinde düşüren Leupolz, İspanya temsilcisinin penaltı kazanmasına neden oldu. Penaltı vuruşunu kullanan Alexia Putellas ise skoru 2-0’a getirdi. Putellas, bu golünden altı dakika sonra bir kez daha sahneye çıktı. Putellas’ın harika pasında top ile buluşan Aitana Bonmati, aradaki farkı üçe çıkaran golü kaydetti. Arka arkaya yediği gollerin ardından oyundan düşen İngiltere temsilcisi, karşılaşmanın kalan bölümünde varlık gösteremedi. Mücadelenin skorunu ise 35. dakikada Lieke Martens’in pasını gole çevirmeyi başaran Caroline Hansen belirledi. Dev finali 4-0 kazanan Barcelona, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Öte yandan Barcelona’nın 4-0’lık galibiyeti, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde oynanan final karşılaşmalarında alınan en farklı skor olarak tarihe geçti.

Barcelona ile Chelsea arasında oynanan final karşılaşmasının özet görüntüleri:

Barcelona’nın 23 yaşındaki İspanyol futbolcusu Aitana Bonmati, Barcelona-Chelsea finalinde maçın oyuncusu seçildi.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Barcelona, bu zaferini doyasıya kutladı.

Barcelona forması giyen Nijeryalı Asisat Oshoala, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Afrika kıtası doğumlu futbolcu oldu.

Barcelona forması giyen Jennifer Hermoso ve Chelsea’den Fran Kirby, attıkları altışar gol ile turnuvanın en golcü isimleri oldu.

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1394057587444879361?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.