Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, İsrail’e 735 milyon dolarlık silah satışına onay verdi, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif tepki gösterdi: “İsrail ve destekçisi çirkin yüzlerini gösterirken bütün dünya izliyor”

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Gazze’ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail’e 735 milyon dolarlık hassas güdümlü mühimmat satışına onay veren ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) saldırıların durdurulmasına yönelik açıklama yapmasını engelleyen Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) sert tepki gösterdi. 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Amerikan yapımı mühimmat masum Filistinliler’in üzerine yağarken, ABD daha çok çocuğu, daha fazla ‘hassasiyet’ ile öldürebilmesi için İsrail’e 735 milyon dolarlık başka ‘hassas’ füzeler daha veriyor” dedi. 

Daha önce üç defa toplanan ve bugün de dördüncü kez toplanması beklenen Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) yapılması beklenen ortak açıklamanın ABD tarafından engellendiğini vurgulayan Zarif, “ABD, BMGK açıklamasını dahi engelliyor. İsrail ve destekçisi çirkin yüzlerini gösterirken dünya izliyor” mesajını paylaştı.  

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın onay verdiği 735 milyon dolarlık anlaşma ile İsrail, ABD’den yüksek isabetli hassas güdümlü füzeler ve yüksek isabet özelliği veren mühimmat temin edebilecek.

Silah satışının büyük bir kısmı, sıradan bombaları hassas güdümlü füzelere dönüştüren ve Boeing tarafından üretilen doğrudan taarruz mühimmatından oluşuyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.