Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF 1. Lig’de play-off heyecanı başladı: Altay, finale göz kırptı

TFF 1. Lig’de play-off maçları, dün akşam (17 Mayıs) oynanan Altay-İstanbulspor karşılaşması ile başladı. İzmir temsilcisi, penaltı vuruşlarının damga vurduğu mücadeleyi Leandro Kappel ve Marco Paixao’nun golleri ile 3-2 kazandı. Finale yükselen ekibi belirleyecek rövanş karşılaşması ise 22 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda oynanacak.

Altay, gollerini ilk yarıda buldu

TFF 1. Lig’de play-off eşleşmeleri, dün akşam (17 Mayıs) oynanan Altay-İstanbulspor karşılaşması ile başladı. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda İstanbulspor’u ağırlayan siyah-beyazlılar, karşılaşmaya çok hızlı bir giriş yaptı. İzmir ekibinin Hollandalı futbolcusu Leandro Kappel, mücadelenin henüz 2. dakikasında harika bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak İstanbulspor, kısa süre içinde skora yeniden dengeyi getirmeyi başardı. Dakikalar 6’yı gösterdiğinde duran top şansı yakalayan sarı-siyahlı ekibin kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak, Altay’ın savunma oyuncusu Murat Akça’nın eline çarptı. Kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Onur Ergün skoru 1-1 yaptı. Ancak İstanbulspor’un bu sevinci yalnızca dört dakika sürdü. Mehmet Yeşil’in ceza sahası içerisindeki müdahalesi ile yerde kalan Adrien Regattin, bu kez de Altay’ın penaltı kazanmasını sağladı. Topun başına geçen Portekizli yıldız Marco Paixao, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını yeniden öne geçirdi. İki ekip, ilk yarının kalan bölümünde istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Bu dakikalarda ise sahneye bir kez daha Marco Paixao çıktı. 43. dakikada skoru 3-1’e getiren 36 yaşındaki yıldız, bu sezonki 24. golünü atarken ilk yarının skorunu da belirledi.

Leandro Kappel’in Altay’ı İstanbulspor karşısında öne geçiren harika golü:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1394380103434506253?s=20

Mustafa Denizli’nin öğrencileri, avantajı kaptı

Soyunma odasına 3-1’lik üstünlük ile giden Altay, ikinci yarıda kontrollü bir oyunu tercih etti. Mustafa Denizli’nin öğrencileri, bu bölümde skoru tutmayı başararak rakibinin net gol fırsatları yakalamasına izin vermedi. Ancak Altay’ın savunma oyuncusu Murat Akça, 83. dakikada İbrahim Yılmaz’ı ceza sahasınd düşürerek ilk yarıda olduğu gibi bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. İstanbulspor’da topun başına geçen Onur Ergün, kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü kaydetti. Ancak bu gol İstanbulspor’un geri dönmesine yetmedi. Karşılaşmayı 3-2’lik skor ile kazanan Altay, 22 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00’de Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda oynanacak rövanş karşılaşması öncesi avantajı cebine koydu.

TFF 1. Lig’in son üç sezonunda da gol kralı olmayı başaran Marco Paixao, bu sezon Altay’a 24 gol ve üç asistlik katkı sağladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.