Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ile söyleşi: “Önemli olan virüsün yayılımını azaltmak değil virüsü yok etmek, aşılama takvimi hızlanmalı”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, belirti göstermeyen vakalar da dahil, Türkiye’de son 24 saatte 11 bin 937 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bunlardan 916’sı “hasta” olarak tanımlanırken 203 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Salgında Türkiye’de toplam vaka sayısı 5 milyonu, toplam can kaybı 45 bini geçerken dünyada ise vaka sayısı 165 milyonu, hayatını kaybedenlerin sayısı da 3 milyon 400 bini aştı. Türkiye’de bir doz aşı uygulanan kişi sayısı 15 milyon 358 bin 796. İki doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 11 milyon 451 bin 865. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün (18 Mayıs) yaptığı açıklamada bu hafta 10 milyon doz Sinovac aşısının, sonbahara kadar da 90 milyon doz Pfizer-BioNTech aşısının Türkiye’ye geleceğini söyledi. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ile Türkiye’de salgında son durumu ve salgın yönetimini konuştuk. Ertuğrul’a göre önemli olan virüsün yayılımını azaltmak değil, virüsü yok etmek. Dolayısıyla aşılama takvimi hızlanmalı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.