Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF 1. Lig’de play-off heyecanı devam ediyor: Altınordu, Samsun deplasmanına avantajlı gidecek

TFF 1. Lig’de play-off maçları, dün akşam (18 Mayıs) oynanan Altınordu-Samsunspor karşılaşması ile devam etti. İzmir temsilcisi, büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Samsunspor’u Yusuf Yalçın Arslan’ın golü ile 1-0 mağlup etti. Deplasman ekibi, 90+3. dakikada Gökhan Alsan ile penaltı kaçırdı. Finale yükselen ekibi belirleyecek rövanş karşılaşması ise 22 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00’de Yeni Samsun Stadyumu’nda oynanacak.

Altınordu, final yolunda avantajı kaptı

TFF 1. Lig’de play-off maçları, dün akşam (18 Mayıs) oynanan Altınordu-Samsunspor karşılaşması ile devam etti. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda Samsunspor’u ağırlayan Altınordu, ilk yarıda oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı fakat kalesinde net gol pozisyonları vermemeyi başardı. Oldukça kısır geçen mücadelede Nadir Çiftçi ile etkili olmaya çalışan Samsunspor, rakip savunmayı aşamayınca ilk 45 dakika 0-0’lık eşitlik ile sonuçlandı.

Ev sahibi ekip, ilk yarının aksine ikinci yarıya çok hızlı bir giriş yaptı. Dakikalar 49’u gösterdiğinde Recep Aydın’ın düşürülmesi ile serbest vuruş kazanan Altınordu’da topun başına Metehan Mimaroğlu geçti. Metehan’ın ceza sahası içine açtığı ortada arka direkte top ile buluşan Yusuf Yalçın Arslan, rahat bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Altınordu, golden 10 dakika sonra Ahmet İlhan Özek ile bir gol şansı daha yakaladı fakat Samsunspor kalecisi Nurullah Aslan bu pozisyonda Ahmet İlhan’a geçit vermedi. Karşılaşmanın dengede gittiği dakikalarda ise Altınordu’nun forveti Hüsamettin Üner, Vukan Savicevic’e yaptığı tehlikeli hareket sonrası doğrudan kırmızı kart gördü. Samsunspor, bu dakikadan sonra bir kişi eksik oynayan rakibine karşı önemli fırsatlar yakaladı ve 90+2. dakikada defans oyuncusu Ufuk Budak’ın topa eliyle müdahale etmesi sonucu penaltı kazandı. Ancak Altınordu’nun kalecisi Erhan Erentürk, kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Gökhan Alsan’a gol şansı tanımayarak takımını galibiyete taşıdı. Mücadeleyi 1-0 kazanan Altınordu, 22 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00’de Yeni Samsun Stadyumu’nda oynanacak rövanş karşılaşması öncesi önemli bir avantajın sahibi oldu.

Erhan Erentürk’ün 90+3. dakikada Altınordu’yu galibiyete taşıyan penaltı kurtarışı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.