Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Beşiktaş oldu

Ziraat Türkiye Kupası’nda dün akşam (18 Mayıs) final heyecanı yaşandı. İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan final karşılaşmasında Beşiktaş, Antalyaspor’u Josef de Souza ve Valentin Rosier’in attığı goller ile 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, böylece dört gün ara ile hem Süper Lig’i hem de Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürme başarısını gösterdi.

Beşiktaş, ilk yarıda fişi çekti

Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan kulüp, dün akşam oynanan karşılaşma sonrasında belli oldu. Yarı finalde Medipol Başakşehir’i eleyerek finale yükselen Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor’u saf dışı bırakarak adını finale yazdıran Antalyaspor ile İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Finale hızlı başlayan ekip Beşiktaş oldu. Mücadelenin henüz üçüncü dakikasında rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar, Antalyaspor’un tecrübeli kalecisi Ruud Boffin’in hatasını iyi değerlendiren Josef de Souza’nın golü ile öne geçti. Maçın hemen başında yenik duruma düşen Akdeniz temsilcisi, 10. dakikada Gökdeniz Bayrakdar’ın şutunda tehlike yarattı fakat aradığı golü bulamadı. Beşiktaş ise rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermeyerek 30. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Hızlı gelişen atakta top ile buluşan Beşiktaş’ın yıldızı Rachid Ghezzal, uygun pozisyondaki Valentin Rosier’e harika bir pas çıkardı. Rosier, Ghezzal’ın bu pasını düzgün bir vuruşa imza atarak gole çevirmeyi başardı. İlk yarının kalan bölümünde Atiba ile direği geçemeyen siyah-beyazlı ekip, rakibinin gol bulmasını engelleyerek soyunma odasına 2-0’lık üstünlük ile gitti.

Sergen Yalçın’ın öğrencileri, duble yaptı

Soyunma odasına 2-0 geride giden Antalyaspor, ikinci yarıya istekli bir oyun ile başladı. Ancak bu bölümde Beşiktaş savunmasını geçemeyen kırmızı-beyazlı ekip, maçtaki en net pozisyonuna ise 64. dakikada girebildi. Antalyaspor atağında ceza sahası içerisinde top ile buluşan Gökdeniz, güzel bir vuruşa imza attı fakat genç kaleci Utku Yuvakuran engelini aşamadı. Antalyaspor’un 19 yaşındaki forveti, karşılaşmada takımının en etkili ismi olarak dikkat çekti.

Beşiktaş, skor üstünlüğüne güvenerek ikinci yarının büyük bir bölümünde dengeli bir oyun anlayışını tercih etti. Antalyaspor’un Veysel Sarı ile 90+2. dakikada direkleri dövmesi haricinde kalesinde net gol pozisyonuna izin vermeyen siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı 2-0 kazanarak Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon oldu. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, böylece dört gün ara ile hem Süper Lig’i hem de Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürme başarısını göstererek duble yaptı.

Sergen Yalçın, sezonu çifte kupa ile kapatan Beşiktaş’ta bunu başaran üçüncü teknik direktör oldu.

Beşiktaş, duble yapılarak tamamlanan sezonu sosyal medya hesaplarından yaptığı bu paylaşım ile kutladı:

https://twitter.com/Besiktas/status/1394768687027138560?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.