Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüm kalecileri koronavirüse yakalanan River Plate’i zafere, kaleye geçen tecrübeli orta saha oyuncusu taşıdı: Enzo Perez’in tarihi gecesi

River Plate, koronavirüs salgınını futbol dünyasında en derinden hisseden kulüplerden bir tanesi oldu. 14 Mayıs tarihinden bu yana yapılan testlerde 20 futbolcusunun koronvirüse yakalandığı haberi ile sarsılan Arjantin temsilcisi, Libertadores Kupası’nda Independiente Santa Fe maçına bu şartlar altında hazırlandı. Ancak kırmızı-beyazlılar için en kötüsü tüm kalecilerinin testlerinin pozitif çıkmasıydı. Kupa formatı gereği altyapı kalecilerinden de faydalanamayan teknik direktör Marcelo Gallardo, bu sebeple Santa Fe karşılaşmasında kaleyi 35 yaşındaki orta saha oyuncusu Enzo Perez‘e emanet etti. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleyi 2-1 kazanmayı başaran River Plate, grubunda puanını dokuza yükseltti. 

River Plate, ilk altı dakikada işi bitirdi

Başta kalecilerinin tamamı olmak üzere 20 futbolcusu koronavirüse yakalanan River Plate, yalnızca 12 kişilik kadrosu ile Independiente Santa Fe karşısına çıktı. Libertadores Kupası D Grubu beşinci karşılaşmasında River, rakibi önünde kaleyi 35 yaşındaki orta saha Enzo Perez’e emanet etti. Kariyerinde ilk kez böyle bir deneyim yaşayan Perez, görece zayıf Kolombiya temsilcisi karşısında ilk 45 dakikalık bölümü oldukça rahat geçti. Takımının maçın henüz başında iki gol atması, Arjantinli futbolcunun bu rahatlığının en büyük sebebi oldu. Mücadeleye hızlı bir giriş yapan River Plate, üçüncü dakikada Fabrizio Angileri’nin golü ile öne geçti. Ev sahibi, Angileri’nin golünün ardından da ataklarına hız kesmeden devam etti. Dakikalar altıyı gösterdiğinde orta sahanın gerisinden kazanılan serbest vuruşu hızlı bir şekilde kullanan Hector Martinez, takım arkadaşı Julian Alvarez’i gol pozisyonuna soktu. Alvarez ise harika bir vuruşa imza atarak maçın skorunu 2-0’a getirdi. İlk yarının kalan bölümünde oyunun tek hâkimi olmayı başaran River Plate, rakibinin Enzo Perez’in koruduğu kaleye etkili ataklar geliştirmesine de izin vermedi.

Enzo Perez, ilk kalecilik tecrübesinde sahadan üç puan ile ayrıldı

Soyunma odasına 2-0 geride giden Independiente Santa Fe, ikinci yarıda oyunun kontrolünü eline aldı fakat aradığı pozisyonlarını bulamadı. River Plate ise bu dakikalarda topun, Enzo Perez’in koruduğu kaleye gelmemesi için büyük çaba gösterdi. Ancak Arjantin temsilcisinin bu çabası, dakikalar 73’ü gösterdiğinde başarısızlıkla sonuçlandı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Jhon Arias, uygun pozisyondaki arkadaşı Kelvin Osorio’ya pasını çıkardı. Osorio’ya ise meşin yuvarlağı, filelere yollayarak skoru 2-1’e getirdi. Ancak River Plate, karşılaşmanın kalan bölümünde skoru tutmayı başararak üç puanı hanesine yazdırmayı bildi. Arjantin temsilcisi, böylelikle puanını dokuza yükselterek Fluminense, Junior FC ve Independiente Santa Fe’nin bulunduğu grupta ilk sıraya yerleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.