Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (13): Sivasspor ve Kasımpaşa

Süper Lig’de 2020-21 sezonu tamamlandı. Peki taraftarlar, takımlarının performansını nasıl değerlendiriyor? Sivasspor taraftarı Emre Yıldırım sezonu beşinci sırada tamamlayan Yiğidolar’ın, Kasımpaşa taraftarı Ömer Faruk Ünal ise sezonu 14. sırada tamamlayan İstanbul temsilcisinin 2020-21 sezonu performanslarını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi.

Sivasspor için sezon nasıl geçti?

Avrupa’ya giden Anadolu takımlarının geniş kadroya sahip olamadıklarında küme düştüklerine ya da çok kötü sezonlar geçirdiğine birçok kez şahit olduk. Sezonu erken açan takımımız UEFA Avrupa Ligi’nde önce koronavirüs salgını, daha sonra da yaşanan kadro sıkıntısından dolayı gruptan çıkamadı. Türkiye Kupası’nı alarak en kolay yoldan Avrupa’ya gitmek istedik ama yarı finalde elendik. Aslında bu da bir başarıydı kulübümüz için. Öte yandan lige konsantre olan Sivasspor, son iki yıldaki yükselen grafiğini devam ettirdi. Neredeyse haftada iki maça çıktığımız bir sezonu son 19 maçta mağlubiyet yaşamadan tamamladık. Dar kadroyu iyi motive eden teknik ekip ve yeni transferlerin takıma kolay uyum sağlaması, bu başarımızın en önemli faktörleri oldu.

Sivasspor’un sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Tecrübesi ile takımın ofansif yükünü sırtlayan Max Gradel, bizim adımıza kuşkusuz sezonun oyuncusu oldu. 11 gol ve 12 asistlik performans sergileyen Gradel, tekniği ve oyun zekâsı ile spor kamuoyunun hazırladığı ligin en iyi kadrolarında da yer aldı. Beklentilerin bir türlü üzerine çıkamayan Jorge Felix ise sezonun hayal kırıklığıydı. Max Gradel, Faysal Fajr ve Ahmet Oğuz’un çabuk uyum sağladığı sezonda Felix, kötü olmasa da aldığı sürelerde isteneni veremedi ve vasat bir görüntü çizdi.

Rıza Çalımbay

Rıza Çalımbay’ın performansından memnun kaldınız mı?

Tabii ki tüm Yiğidolar gibi ben de son derece memnunum. Salgın nedeniyle çoğu maçta tam kadro bir şekilde sahaya çıkamamamıza rağmen hem takımı ligde beşinci yaptı hem de kupada yarı final oynattı. Ayrıca 21 takımın mücadele ettiği bir sezonda Rıza Çalımbay‘ın takımının üst üste 19 maçta kaybetmemesi, ondan memnun olmamızın bir kanıtı niteliğindedir.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Defansta tandemin desteklenmesi gerekiyor. Aaron Appindangoye’nin takıma geç katılma ihtimali ve Caner Osmanpaşa’nın performansında zaman zaman yaşanan düşüşler nedeniyle stoper takviyesi zaruri. Erdoğan Yeşilyurt’tan da istikrarsızlığı ve sakatlıklarından dolayı sağ kanatta istediğimiz katkıyı alamadık. Ayrıca Arouna Kone’nin takımdan ayrılacağını göz önüne alırsak Olarenwaju Kayode ve Mustapha Yatabare’nin yanına forvet takviyesi yapılması gerektiğini de düşünüyorum.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Bana göre UEFA Avrupa Ligi’nde Villarreal deplasmanında oynadığımız maç, takımımız adına sezonun en unutulmaz maçıydı. Şu anki finalist takıma, bir Anadolu takımının üç gol atması büyük bir olaydı. Kaldı ki bildiğim kadarıyla bizden başka Villarreal’e iki gol atan tek takım var. Özellikle de Gradel’in Villarreal’e attığı frikik golü de kupanın en güzel gollerinden biriydi.

Kasımpaşa için sezon nasıl geçti?

Kasımpaşa için sezon tam bir hayal kırıklığıydı. 2020-2021 sezonu 100. yılımıza hiç yakışmayan bir yönetim anlayışı ve bilinçsiz şekilde yapılan teknik direktör değişiklikleri ile geçti.

Kasımpaşa’nın sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

İlk dönem bizim ile beraber olan Mickael Tirpan, takımımızın en iyi oyuncusuydu. Belçikalı isim, orta sahada Kasımpaşa’nın lokomotifiydi. Ancak eşi rahatsızlandığı için ülkesine dönmek zorunda kaldı. Takımda adeta bir Luiz Gustavo etkisi yaratmıştı En kötü futbolcumuz ise tabii ki Ramazan Köse. Yıllardır kendini geliştirmemesine ve Ertuğrul Taşkıran’ın müthiş oynadığı maçlara rağmen inatla kaleyi Ramazan Köse korudu. Akıl almaz bir olay…

Şenol Can

Teknik direktör değişiklikleri ile sezon geçti. Hangi ismin performansından memnun kaldınız?

Mehmet Altıparmak, gelecek adına umut vaat eden bir futbol oynatmıştı. Ancak biz Şenol Can‘a da güveniyoruz.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Kanatlarımızı güçlendirmemiz lazım. Geri kalan mevkilerden ise memnunum.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Sezonun sekizinci haftasında sahamızda oynadığımız Antalyaspor maçı, benim için sezonun en unutulmaz karşılaşması oldu. 2-0’lık skor ile güle oynaya kazanacağımız maçta, rakibin skoru 2-2’ye getirmesine izin verdiğimizde bu sezonun iyi geçmeyeceğini anlamıştım.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.