Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF 1. Lig play-off finalinde İzmir derbisi heyecanı yaşanacak: Altay ile Altınordu, Süper Lig’e yükselmek için kozlarını paylaşacak

TFF 1. Lig’de play-off finaline yükselen ekipler, dün akşam (22 Mayıs) oynanan karşılaşmalar ile belli oldu. Sahasında oynadığı ilk maçı 3-2’lik skor ile kazanan Altay, deplasmanda konuk olduğu İstanbulspor’u bir kez daha mağlup ederek finale yükseldi. Yarı finalin diğer maçında ise Altınordu, 1-0 kazandığı maçın rövanşında Samsunspor ile berabere kalmayı başararak adını finale yazdırdı. Adana Demirspor ve Giresunspor’un ardından Süper Lig’e yükselecek son takımı belirleyecek İzmir derbisi, 26 Mayıs Çarşamba günü oynanacak. 

Altay, 18 seneyi bulan Süper Lig hayalinin peşinde

TFF 1. Lig’de play-off finaline yükselen ilk ekip, dün akşam (22 Mayıs) oynanan İstanbulspor-Altay karşılaşması ile belli oldu. İzmir’de oynanan ilk maçı 3-2 kazanan Altay, 18 seneyi bulan Süper Lig hayaline bir adım daha yaklaşmak için İstanbulspor deplasmanına çıktı. Necmi̇ Kadıoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, iki ekibin dengeli mücadelesine sahne oldu. İki ekibin de etkili olamadığı ilk 45 dakikada Leandro Kappel ve Marco Paixao ile pozisyonlara girmek isteyen İzmir temsilcisi, İstanbulspor’un savunma hattını aşamadı ve soyunma odasına 0-0’lık skor ile gitmek zorunda kaldı. Karşılaşmanın ikinci yarısı ise daha tempolu bir oyuna sahne oldu. Paixao ile ikinci yarının başında gol pozisyonundan yararlanamayan Altay, 55. dakikada ise kalesindeki ilk tehlikeli atağı yaşadı. Topu sürerek ceza sahasına sokulan Kristal Abazaj’ın şutu, Cihan Topaloğlu’nun koruduğu kalenin yanından az fark ile dışarı çıktı. İstanbulspor’un ümitlerini tamamen bitiren isim ise Deniz Kadah oldu. Oyuna sonradan dahil olan Deniz, 85. dakikada hızlı gelişen Altay atağında top ile buluştu ve harika bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Deniz’in bu golü, aynı zamanda mücadelenin de skorunu belirledi. Mustafa Denizli’nin öğrencileri, böylece adını TFF 1. Lig play-off finaline yazdırmış oldu.

Altay, finale yükselmenin sevincini soyunma odasında doyasıya kutladı:

https://twitter.com/AltaySporKulubu/status/1396161575984238593?s=20

Altınordu, tarihinde bir ilki başardı

Dün akşamın diğer maçında karşı karşıya gelen Samsunspor ve Altınordu, TFF 1. Lig play-off finalinde Altay’ın rakibi olmak için mücadele etti. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 1-0’lık skor ile kaybeden Samsunspor, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılamaya hızlı başlayan ekip oldu. Dakikalar 15’i gösterdiğinde tehlike yaratan ev sahibinde Jugurtha Hamroun’un harika şutu, üst direkten döndü. Altınordu, rakibinin baskılı başlangıcının ardından oyunda dengeyi kurarak pozisyonlar bulmayı başladı. 32. dakikada Ufuk Budak’ın pasında top ile buluşan Metehan Mimaroğlu, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Metehan’ın bu golü, ilk yarının da skorunu belirledi. Finale yükselebilmek için gol yemeden üç gol atması gereken Samsunspor, ikinci yarının ilk dakikalarından itibaren oyundaki üstünlüğü ele geçirdi. Ev sahibi, bu bölümde Yasin Öztekin’in ceza sahası içinde düşürülmesi ile penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Nadir Çiftçi, 54. dakikada skora eşitliği getiren golü kaydetti. Golün ardından moral kazanan Samsunspor, Mathias Coureur ile pozisyonlara girdi fakat Erhan Erentürk engelini aşamadı. Mücadelenin son dakikaları ise nefesleri kesti. Dakikalar 81’i gösterdiğinde köşe vuruşu kazanan Samsunspor’da ceza sahasında top ile buluşan Yasin Öztekin, çok sert bir vuruşa imza atarak skoru 2-1’e getirdi. Ertuğrul Sağlam’ın öğrencileri, Yasin’in golünün ardından tüm riskleri alarak rakip kaleye yüklenmeye başladı. Ancak Samsunspor’un aldığı bu riskler, 90+7. dakikada pahalıya patladı. Altınordu’nun 18 yaşındaki futbolcusu Enis Destan, kaleci Nurullah Aslan’ın kalesinde olmadığını gördü ve yaklaşık 60 metre mesafeden şutunu çekerek fileleri sarstı. 1-0 kazandığı maçın rövanşında Samsunspor ile berabere kalan Altınordu, böylece tarihinde ilk kez play-off finaline yükseldi.

Altınordu forması giyen futbolcular, karşılaşmanın bitiş düdüğü ile büyük mutluluk yaşadı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.