Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Bizim Çocuklar”, Fransa’da tarih yazdı: Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, Ligue 1’de şampiyon oldu

Fransa Ligue 1’de 2020-2021 sezonunun şampiyonu, dün gece (23 Mayıs) oynanan karşılaşmaların ardından belli oldu. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, son haftasına lider girdiği Fransa Ligi’nde Jonathan David ve Burak Yılmaz’ın attığı goller ile Angers’ı 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Tarihindeki dördüncü şampiyonluğu kazanan Lille, böylece Paris Saint-Germain’in (PSG) üç senelik şampiyonluk serisine de son verdi. 

Lille, 10 yıllık aranın ardından şampiyon

Fransa Ligue 1’de 2020-2021 sezonunun şampiyonu, dün gece (23 Mayıs) oynanan karşılaşmaların ardından belli oldu. Ligin son haftasına en yakın takipçisi Paris Saint-Germain’in (PSG) bir puan önünde giren Lille, Angers deplasmanında şampiyonluk maçına çıktı. Lille forması giyen milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik, bu tarihi gecede maça ilk 11’de başladı. Kadroda yer almayan Mustafa Kapı ise mücadeleyi tribünden takip etti. Angers’ı mağlup etmesi halinde mutlu sona ulaşacak Lille, mücadeleye çok etkili başladı ve 10. dakikada öne geçti. Renato Sanches’in ara pasında top ile buluşan Jonathan David, rakip fileleri sarsmayı başararak skoru 1-0’a getirdi. 21 yaşındaki forvet, attığı bu gol ile ligdeki gol sayısını 13’e çıkardı. İlk yarının kalan bölümü, iki ekibin orta saha mücadelesine sahne oldu. Ancak Lille, ilk yarının son dakikasında penaltı vuruşu kazanarak soyunma odasına 2-0 gitme şansı yakaladı. Kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Burak Yılmaz, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını şampiyonluğa bir adım daha yaklaştırdı. Angers filelerini de boş geçmeyen ‘’Kral’’ lakaplı golcü, böylece bu sezonki 16. gol sevincini yaşadı. Soyunma odasına 2-0 üstünlük ile giden Lille, ikinci yarının tamamında dengeli bir oyun anlayışını tercih etti. Angers ise bu dakikalarda topun kontrolünü elinde bulundurdu fakat aradığı gol fırsatlarını bulamadı. Angers, 90+2. dakikada Angelo Fulgini’nin golü ile mücadelenin skorunu belirledi. Rakibini deplasmanda 2-1 yenen Lille, puanını 83’e yükseltti ve böylece 10 yıllık aranın ardından tarihindeki dördüncü şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Lille forması giyen futbolcular, Angers maçının bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşadı:

https://twitter.com/losclive/status/1396589860505464832?s=20

Milli futbolcularımız, Lille’in tarihi şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Burak Yılmaz, sezonu 16 gol ve beş asist ile noktalarken Yusuf Yazıcı, attığı yedi golün yanına dört de asist eklemeyi başardı. Bu sezon 35 maçta boy gösteren Zeki Çelik, ise takımına üç gol ve iki asistlik katkı sağladı.

https://twitter.com/demarkesports/status/1396568748765716484?s=20

Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, şampiyonluğu kendisi ile özdeşleşmiş sevinci ile kutladı:

Lille taraftarları, 10 yıllık aranın ardından gelen şampiyonluğu Fransa sokaklarında doyasıya kutladı:

https://twitter.com/ActuFoot_/status/1396590278929264640?s=20

Lille taraftarları, takımlarını şampiyonluğa taşıyan Burak Yılmaz’ı da unutmadı:

https://twitter.com/ActuFoot_/status/1396573579177865219?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.