Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker son videosunu Dubai’deki Habtoor Palace’ta çekti

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in YouTube kanalından yayınladığı videolar Türkiye gündemini sarsmaya devam ediyor. İlk videosunu 2 Mayıs 2021 günü yayınlayan Peker, videolarında Dubai’de bulunduğunu belirtirken yedinci ve şimdilik son videosunu, ilk altı videodan farklı bir yerde çekti. İlk altı videoyu Dubai’deki Roda Beach Resort’ta çeken Peker, yedinci videosunu yine Dubai’deki Habtoor Palace Dubai otelinde kaydetti. 

Otelin haritasına göre Sedat Peker son videoyu, otelin zemin katındaki toplantı salonunda kayda aldı. 

Sedat Peker son videosunun başında, yer değişikliği için şu ifadeleri kullanmıştı: “Türkiye’den kalabalık misafirlerimiz geldi, o yüzden bir yer değişikliği yapıldı. Belki önümüzdeki günlerde bir yer değişikliği daha yapmayı düşünüyoruz.” Booking.com internet sitesi üzerinden randevu alınabilen otelin bir gecelik konaklama fiyatı yaklaşık 2 bin TL. 

Sedat Peker son videosunda ne anlattı?

Sedat Peker son videosunda faili meçhul cinayetlerden uyuşturucu trafiğine kadar pek çok şey anlattı. İlk olarak Türkiye’den kaçış sürecini özetleyen Sedat Peker, önce Karadağ’a gittiğini, burada “kitap okuyarak ülkeye dönmeyi beklerken” üst üste gelen polis baskınları sonucu düzenli olarak ülke değiştirdiğini açıkladı. Sedat Peker, Karadağ’ın ardından sırasıyla Kosova, Kuzey Makedonya, Ukrayna ve Fas’ta bulunduğunu söylerken an itibariyle Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Dubai’de olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) St. Barnabas Manastırı’ndaki soygunu araştırdığı dönemde, 6 Temmuz 1996’da suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı‘yı öldürmesi için eski içişleri bakanlarından Mehmet Ağar’ın kendisini görevlendirdiğini, kendisinin de bu iş için kardeşini gönderdiğini itiraf eden Peker, kendi gönderdiği kişilerin cinayeti işlemediğini ama emekli Yarbay Korkut Eken’in “O iş halloldu” diyerek Kutlu Adalı’nın öldürüldüğünü ima ettiğini söyledi. Peker, 1993 yılında Ankara’da evinin önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun ölümünde de Mehmet Ağar’ın dahli olduğunu anlattı.  

Uyuşturucu ticareti

Sedat Peker, uyuşturucu ticareti hakkında da bilgi verirken Kolombiya’dan gelen yaklaşık beş tonluk kokainin yakalanmasının ardından rota değiştirildiğini, rota değişikliğini organize etmek için Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezüela’ya gittiğini söyledi. AKP Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yılıdırım ise iddiaları reddederek, oğlunun Venezüela’ya koronavirüs test kiti ve maske götürmek için gittiğini öne sürdü.

“Erkam Yıldırım Kıbrıs’a gittiğinde Halil Falyalı’nın misafiri oluyor”

Sedat Peker uyuşturucu ticaretine yönelik iddialarına şöyle devam etti: “Uyuşturucu ticareti Suriye’nin Lazkiye şehri üzerinden de yapılıyor. Kıbrıs’ta Halil Falyalı üzerinden para trafiği yürüyor. Halil Falyalı Kıbrıs’ın sahibi gibi artık. Devletimiz Kıbrıs’tan FETÖ’cüleri alıyor. Peki, Türkiye’de 10 tane dosyası olan adam neden alınamıyor? Kıbrıs’ın şu anki cumhurbaşkanı iyi adam, o bu işin içinde mi bilmiyorum. Erkam Yıldırım Kıbrıs’a gittiğinde Halil Falyalı’nın misafiri oluyor. Binali Bey’in böyle bir organizasyon içinde olduğunu düşünmüyorum. Tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Mehmet Ağar da bu organizasyonun tam içinde.”

“Mehmet Ağar’ın emniyet müdürlüğü döneminde en iyi arkadaşları: Behçet Cantürk, Hüseyin Başbaşin ve Savaş Buldan”

Mehmet Ağar ile 1994’te öldürülen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın eşi Savaş Buldan’ın arasında para ilişkisi olduğunu da öne süren Peker, Ağar’ın “geçmişini temizlemek için” daha önce ilişkide olduğu bazı Kürt işadamlarını öldürttüğünü iddia etti: “Mehmet Ağar’ın emniyet müdürlüğü döneminde en iyi arkadaşları: Behçet Cantürk, Hüseyin Başbaşin ve Savaş Buldan. Bütün bu işadamları onun arkadaşı. Kürt işadamı diyorlar ya, hepsi uyuşturucu işi yapıyordu. Ağar hepsinden para aldı çünkü adamın cumhurbaşkanı olmak hayali vardı. Geçmişini temizlemek için Milli Güvenlik Kurulu’ndan ‘Devlet bu tip adamları temizler’ diye sözlü bir karar çıkarttırdı.”

“Next Level’ı devlet mi yönetiyor, Sadık Soylu mu?”

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarına bir yenisini daha ekleyen Peker, “Senin bir akraban var Ankara’da, Sadık Soylu. Bir iş merkezi var, Next Level diye geçiyor, devletin bir yeri. Devletin bütün adamları buraya geliyor. Bütün işadamları orada. Burayı devlet mi yönetiyor yoksa Sadık Soylu mu? Bir de Erdal Kayapınar diye biri var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü’ymüş kendisi. Bununla ilgili FETÖ soruşturması var, nasıl kapandı? Bu kişi devletin binasında bakan gibi nasıl oturuyor? Savcılar delil istiyor. Kamera kayıtları var gidin, bakın. İnanın, bakanlık personeli Murat Kurum’u o adam kadar aramıyordur” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.