Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kocaelispor ile Sakaryaspor, TFF 1. Lig’e yükselebilmek için kozlarını paylaşacak

TFF 2. Lig’de play-off finaline yükselen ekipler, dün akşam (24 Mayıs) oynanan karşılaşmaların ardından belli oldu. Sahasında oynadığı ilk maçta Hekimoğlu Trabzon ile 0-0 berabere kalan Kocaelispor, Trabzon deplasmanından 2-2’lik sonuç ile ayrılmayı başararak adını finale yazdırdı. Yeşil-siyahlı ekibe finali getiren gol, 90. dakikada Tahir Babaoğlu’nun ayağından geldi. Akşamın diğer maçında ise Sakaryaspor, sahasında Kırşehir Belediyespor’u 5-1 ile geçerek finale yükseldi. Eyüpspor ve Manisa FK’nın ardından TFF 1. Lig‘e yükselecek son takımı belirleyecek final karşılaşması, 28 Mayıs Cuma günü oynanacak.

Kocaelispor, son dakikalarda güldü

TFF 2. Lig’de play-off finaline yükselen ilk ekip, dün akşam (24 Mayıs) oynanan Hekimoğlu Trabzon-Kocaelispor karşılaşması ile belli oldu. Kocaeli deplasmanında oynanan ilk karşılaşmadan 0-0’lık avantaj ile evine dönen Hekimoğlu Trabzon, mücadelenin henüz 18. dakikasında mağlup duruma düşerek bu avantajını kaybetti. Hızlı gelişen Kocaelispor atağında top ile buluşan İrfan Başaran, zor bir açıdan harika bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının kalan bölümünde ise iki ekip de net gol fırsatlarından yararlanamadı. Hekimoğlu Trabzon, Musa Aktaş ile gole yaklaşırken Kocaelispor ise Benhur Keser ile fırsatları değerlendiremedi. Ancak soyunma odasına 1-0 geride giden ev sahibi, ikinci yarıya Batuhan Karadeniz önderliğinde fırtına gibi başladı. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde rakip ceza sahasına çalımlar ile giren Halil İbrahim Tuna, kendisine yapılan müdahale sonucu takımına penaltı kazandırdı. Kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Batuhan Karadeniz, böylece skoru 1-1’e getirdi.  Beraberlik golüne engel olamayan Kocaelispor ise 70. dakikada Benhur Keser ile mutlak gol fırsatını değerlendiremedi ve yaklaşık yedi dakika sonra kalesinde ikinci golü gördü. Bahadır Erol’un ortasına çok iyi yükselen Batuhan Karadeniz, aynı güzellikte bir kafa vuruşu gerçekleştirerek hem kendisinin hem de takımının maçtaki ikinci golünü kaydetti. Karşılaşmada iki gol birden atan Batuhan Karadeniz, bu sezonki gol sayısını da 27’ye çıkarmış oldu. Ancak bu skor ile finale yükselen ekip olacak Hekimoğlu Trabzon, 90. dakikada yediği gole engel olamayarak büyük hayal kırıklığı yaşadı. Musa Nizam’ın ortasına yükselmek isteyen Benhur Keser’in yerde kalması sonucu karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya, karşılaşmada ikinci kez penaltı noktasını gösterdi.  Penaltıyı kullanan Mustafa Tahir Babaoğlu, meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı. Mustafa Tahir’in bu golü, mücadelenin de skorunu belirledi ve Kocaelispor, TFF. 2. Lig play-off finaline adını yazdıran ilk ekip oldu.

Kocaelispor, finale yükselmesinin ardından sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptı:

https://twitter.com/Kocaelispor/status/1396849120623611907?s=20

Sakaryaspor, beş gol atarak finale yükseldi

Dün akşamın diğer maçında karşı karşıya gelen Sakaryaspor ve Kırşehir Belediyespor, TFF 2. Lig play-off finalinde Kocaelispor’un rakibi olmak için mücadele etti. Deplasmanda oynadığı ilk maçtan 0-0’lık avantaj ile dönen Sakaryaspor, evinde oynadığı karşılaşmada rakibine adeta sahayı dar etti. Mücadeleye çok hızlı başlayan ev sahibi, dakikalar 14’ü gösterdiğinde Ali Özgün’ün direkten dönen vuruşu ile gole çok yaklaştı. Bu kaçan pozisyon, maçın geri kalanında oluşacak skorun ilk göstergesi oldu. 19. dakikada Abdulaziz Solmaz’ın yerde kalması ile kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Nuri Aydın, harika bir gol atarak Sakaryaspor’u 1-0 öne geçirdi. Kırşehir Belediyespor ise yediği golden yaklaşık 10 dakika sonra üst üste girdiği pozisyonlarda önce Mehmet Alaeddinoğlu ile kaleci Oğuz Çalışkan’ı ardından da Batuhan Süer ile direği geçemedi. Rakibinin ataklarını önlemeyi başaran Sakaryaspor ise 45+2. dakikada Burak Öksüz’ün golü ile soyunma odasına 2-0 önde gitti. İkinci yarıya bütün riskleri alarak başlayan takım ise Kırşehir Belediyespor oldu. Stoper mevkisinde oynayan Volkan Altınsoy, dakikalar 62’yi gösterdiğinde takımının aldığı riskleri karşılığını vererek golünü attı ve aradaki farkı bire indirdi. Ancak bu gol, deplasman ekibinin geri dönüşüne yetmedi. Sakaryaspor, önce Nuri Aydın’ın kendisinin maçtaki ikinci golünü atmasıyla skoru 3-1’e getirdi. Yeşil-siyahlılar daha sonra ise Hakan Aslantaş ve Berk İsmail Ünsal’ın attığı goller ile mücadeleyi 5-1 kazanarak TFF 2. Lig play-off finalinde Kocaelispor’un rakibi olmayı başardı.

Sakaryaspor, finale yükselmesinin ardından sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.