Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde final heyecanı: Villarreal ile Manchester United, Avrupa’nın iki numaralı kupası için sahada

UEFA Avrupa Ligi’nde mutlu sona ulaşacak ekip, bugün (26 Mayıs) Polonya’daki Gdansk Stadı’nda oynanacak Villarreal-Manchester United karşılaşmasının ardından belli olacak. Kadrosunda önemli yıldızlara ev sahipliği yapan “Kırmızı Şeytanlar”ın, Sevilla’yı çalıştırdığı dönemde üst üste üç kez UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Unai Emery engelini aşmaya çalışacağı mücadele, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek temsilcilerimiz Beşiktaş ve Galatasaray da bu mücadelenin sonucunu yakından takip edecek.

Villarreal, tarihinde bir ilki gerçekleştirdi

98 yıllık kulüp tarihinde ilk kez bir UEFA organizasyonunda finale yükselen Villarreal, bu tarihi başarısını namağlup bir şekilde gerçekleştirdi. UEFA Avrupa Ligi’ne temsilcimiz Sivasspor’un da olduğu I Grubu’ndan başlayan İspanya temsilcisi, turnuva boyunca oynadığı 14 maçta 12 galibiyet ve iki beraberlik alarak adını finale yazdırdı. Villarreal, final yolculuğunda sırası ile Red Bull Salzburg, Dinamo Kiev, Dinamo Zagreb ve Arsenal engellerini aştı. Unai Emery’nin öğrencileri, grup mücadelelerinin ardından oynadığı bu sekiz karşılaşmada rakip filelere 13 gol atarken kalesinde ise yalnızca üç gole izin verdi. Gerard Moreno ve Paco Alcacer ise Emery ile birlikte takım oyununda önemli mesafe kateden “Sarı Denizaltılar”ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki en golcü futbolcular oldu. Bu iki futbolcu, takımlarına altışar gollük katkı sağlayarak yıldızlaştı.

Villarreal’in UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda aldığı sonuçlar:

Villarreal 5-3 Sivasspor / Qarabağ 1-3 Villarreal / Villarreal 4-0 Maccabi Tel Aviv / Sivasspor 0-1 Villarreal / Villarreal 3-0 Qarabağ / Tel Aviv 1-1 Villarreal

Villarreal’in sırası ile elemelerde aldığı sonuçlar:

Red Bull Salzburg 0-2 Villarreal / Villarreal 2-1 Red Bull Salzburg – Dinamo Kiev 0-2 Villarreal / Villarreal 2-0 Dinamo Kiev –  Dinamo Zagreb 0-1 Villarreal / Villarreal 2-1 Dinamo Zagreb – Villarreal 2-1 Arsenal / Arsenal 0-0 Villarreal

Unai Emery

Unai Emery, tarihe geçmek istiyor

Manchester United karşısında tarihinin en büyük heyecanını yaşayacak Villarreal’de Unai Emery, takımının bu mücadeledeki en büyük kozu olacak. Sevilla’yı çalıştırdığı dönemde üç sezon üst üste UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Emery, hem Villarreal’i hem de kendi adını tarihe yazdırabilmek için bu başarılı performansını devam ettirmek isteyecek. Çünkü İspanyol teknik direktör, Manchester United karşısında mutlu sona ulaşırsa Giovanni Trapattoni‘yi kupa sayısında geride bırakacak. Öte yandan Villarreal, Unai Emery’nin yanı sıra İspanya temsilcilerinin İngiliz takımlarına karşı oynanan finallerdeki üstünlüğüne de güveniyor. İspanya temsilciler, Avrupa kupalarında İngiliz ekiplerine karşı oynanan son dokuz finali de kazanmayı başardı. Manchester United ile daha önce dört kez karşılaşan Villarreal, bu mücadelelerin hepsinde sahadan 0-0’lık skor ile ayrıldı. Kaleci Geronimo Rulli ve orta saha bölgesinde oynayan Samuel Chukwueze’den sakatlıkları nedeni ile finalde yararlanamayacak Villarreal, Polonya’dan mutlu bir şekilde ayrılmanın yollarını arayacak.

Unai Emery’nin çalıştırdığı takımlar, son sekiz yılda beşinci kez UEFA Avrupa Ligi finalinde mücadele edecek. Emery, daha önceki dört finalinde sadece Arsenal’in başındayken kupaya uzanamadı. 29 Mayıs 2019 tarihindeki finalde Chelsea, Arsenal’i 4-1’lik skor ile mağlup etmişti.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1390414202658041860?s=20

Manchester United, zorlanmadan finalde

2020-2021 sezonundaki Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başlayan Manchester United, Paris Saint-Germain (PSG), RB Leipzig ve Medipol Başakşehir ile birlikte yer aldığı H Grubu’nu üçüncü sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkı elde etti. Ole Gunnar Solskjaer‘in öğrencilerinin Avrupa’nın iki numaralı kupasındaki macerası ise Real Sociedad eşleşmesi ile başladı. Real Sociedad’dan sonra sırasıyla Milan, Granada ve Roma’yı saf dışı bırakan Kırmızı Şeytanlar, oynadığı bu sekiz mücadelenin beşini kazanırken yalnızca bir mağlubiyet aldı. İngiltere temsilcisi, bu mücadelelerde rakip fileleri 18 kez havalandırmayı başardı. Bruno Fernandes ve Edinson Cavani, maç başına 2,25 gol atan Manchester United’da bu başarının öncüleri oldu. Dünyaca ünlü iki yıldız, takımlarına beşer gollük katkı sağladı. Kariyerinin en büyük başarısını yakalayan Norveçli teknik direktör Solskjaer, Bruno Fernandes, Mason Greenwood ve Aaron Wan-Bissaka’yı UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan sekiz karşılaşmanın hepsinde oynattı.

Manchester United’ın sırası ile elemelerde aldığı sonuçlar:

Real Sociedad 0-4 Manchester United / Manchester United 0-0 Real Sociedad / Manchester United 1-1 Milan / Milan 0-1 Manchester United – Granada 0-2 Manchester United / Manchester United 2-0 Granada – Manchester United 6-2 Roma / Roma 3-0 Manchester United

Manchester United’ın UEFA Avrupa Ligi’nde finale kadar olan yolculuğu:

Bruno Fernandes

Bruno Fernandes, Manchester United’ın en büyük kozu olacak

Avrupa kupalarında oynadığı yedi final mücadelesinin beşinde mutlu sona ulaşan Manchester United, iki finali ise yine bir İspanya temsilcisi olan Barcelona’ya kaybetti. Bu kötü istatistiği temizlemek için Villarreal karşısına çıkacak Kırmızı Şeytanlar, kadrosunda bulunan yıldız isimlerin kupayı İngiltere’ye getireceğine inanıyor. Özellikle Bruno Fernandes’in bu sezonki 18 gol ve 12 asistlik performansı, Manchester United’ın kupanın kazanılmasına olan inancını perçinliyor. Marcus Rashford, Edinson Cavani ve Paul Pogba’nın son haftalardaki form düzeyleri de Solskjaer’in elini güçlendiriyor. Genç teknik direktör, UEFA Avrupa Ligi’ni kazanarak Avrupa kupalarında şampiyonluk yaşayan ilk Norveçli çalıştırıcı olmanın hayallerini de kuruyor. Ancak Solskjaer, kariyerinin en önemli randevusunda takımın kaptanı Harry Maguire’dan sakatlığı nedeni ile faydalanamayacak.

Beşiktaş ve Galatasaray, Manchester United tarafında

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunu lider bitiren ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gruplardan katılacak olan Beşiktaş, Manchester United’ın Villarreal’i yenmesi durumunda önemli bir avantajın sahibi olacak. Siyah-beyazlı ekip, Manchester United’ın kupaya uzanması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimine üçüncü torbadan katılma hakkı elde edecek. Öte yandan Galatasaray da tıpkı Beşiktaş gibi, İngiltere temsilcisinin maçı kazanmasını isteyecek. Manchester United, finalde Villarreal’i yenerse sarı-kırmızılılar UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için iki ön eleme oynayacak. Ancak Villarreal’in maçı kazanması durumunda Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için üç ön elemeyi geçmek zorunda kalacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.