Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmin başkenti Antalya konuşuyor (8) – AGYİD Başkanı Zeki Özen: “Yeme-içme sektörü günah keçisi ilan edildi”

Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) Başkanı Zeki Özen, Selçuk Ada‘nın sorularını yanıtladı. Koronavirüse karşı yeme – içme sektörünün en riskli beşinci meslek grubu olduğunu belirten Zeki Özen, “Sektör çalışanlarına acilen aşı önceliği tanınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

Özen, yeme – içme sektörünün zor günler geçirdiğini ve bunun çözülmesi gerektiğini vurguladı:

“Türkiye’de koronavirüs ile mücadelede 15. ayın içindeyiz ve sektörümüz dokuz aydır kapalı. Yeme – içme sektörü günah keçisi ilan edildi. Madem risk oranı bu kadar yüksek, o zaman sektör çalışanlarını aşılayın. Milyonlarca kişinin istihdam edildiği yeme – içme sektörünün zor günler geçirdiğini, yetkililerin akılcı çözümler üretmedi.”

AGYİD Başkanı Zeki Özen, çok yüksek gelir kaybı yaşadıklarını söyleyerek, “Maalesef paket servis çarkların dönmesine yeterli olmuyor, normal ciromuzun sadece yüzde 3’ünü oluşturuyor. Bu süreçte yüzde 97 gelir kaybı yaşıyoruz. Ülke genelinde binlerce işletme el değiştirdi, milyonlarca sektör çalışanı işsiz. Bizim için açıklanan yardım paketleri çok yetersiz. Devletin 15 ayın dokuz ayı kapalı olan bir işletmeye bırakın yardımcı olmasını, devlet vergi istemeye devam ediyor. Acilen ödemelerimizin ertelenmesine ve düşük faizli cansuyu kredilerin verilmesine ihtiyacımız var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.