Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orman yangını mevsimi erken başladı – Prof. Dr. Tuncay Neyişçi: “Bu yaz daha fazla orman yangını çıkabilir”

2021 yılında “orman yangınları mevsimi” her zamankinden daha erken başladı. Özellikle Akdeniz’de mayıs ayında çıkan yangınlar endişe verici. Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Batı Akdeniz Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, bu yıl yangın mevsiminin erken başladığını, gerekli önlemler alınmadığı sürece orman yangınlarının daha da artacağını belirtti.

Orman yangınlarının yüzde 95’i insan kaynaklı

Orman yangınlarıyla mücadelenin yanlış yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, “Orman Genel Müdürlüğü yüz yıldır orman yangınlarıyla ilgili istatistik tutuyor. Buna göre orman yangınlarının yüzde 95’i insan kaynaklı. Orman Genel Müdürlüğü’nün insan kaynaklı yangınlara önlem alması gerekir. Yangına müdahale metodunun değiştirilmesi gerekiyor. Yangınların sebebi olan kuru yanıcı maddelerin sistemli bir şekilde toplanması gerekiyor. Bunlar göz ardı edildiği sürece orman yangınları artarak devam edecektir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.