Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kocaelispor, TFF 1. Lig’e yükseldi

TFF 2. Lig’de dün akşam (28 Mayıs), play-off finali heyecanı yaşandı. Yarı finalde Hekimoğlu Trabzon’u eleyen Kocaelispor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Kırşehir Belediyespor engelini geçerek finale yükselen Sakaryaspor ile karşılaştı. Mücadelenin ilk dakikasından son dakikasına kadar üstün bir oyun sergileyen Kocaelispor, rakibini Musa Nizam, Benhur Keser, Murat Akpınar ve Bahattin Köse’nin golleri ile 4-0 mağlup ederek 11 yıllık aranın ardından TFF 1. Lig‘e yükseldi. Yeşil-siyahlı ekip, böylelikle Eyüpspor ve Manisa FK’nın ardından TFF 1. Lig’e yükselen üçüncü ekip oldu.

Kocaelispor, 11 yıllık hasrete son verdi

TFF 2. Lig play-off finalinde dün akşam (28 Mayıs), Kocaelispor ile Sakaryaspor karşılaştı. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan final maçına Kocaelispor, çok hızlı başlayarak henüz ikinci dakikada öne geçti. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Burak Süleyman, altıpas olarak nitelendirilen bölgeye ortasını açtı. Burak’ın ortasında top ile buluşan Musa Nizam, aynı pozisyon içerisinde önce direğe takıldı daha sonra ise rakip fileleri sarsmayı başararak takımını 1-0 öne geçirdi. Dev finale adeta gol ile başlayan Kocaelispor, ilk yarının kalan bölümünde rakibinin net fırsatlar yakalamasına izin vermedi. Öte yandan soyunma odasına en azından 1-0 geride gitmek isteyen Sakaryaspor, üç dakika arayla yediği iki gol ile yıkıldı. Sağ kanattan gelişen Kocaelispor atağında Tahir Babaoğlu, takım arkadaşı Benhur Keser‘e adeta ”al da at” dercesine bir pas gönderdi. Kariyerinin en kolay gollerinden birisini atan Benhur, böylelikle bu sezonki 13. golünü kaydetmiş oldu. Yeşil siyahlı ekip, 2-0 öne geçtikten sonra da durmadı. İlk golde olduğu gibi bir kez daha sahneye çıkan Burak Süleyman, dakikalar 41’i gösterdiğinde müsait pozisyondaki arkadaşı Murat Akpınar‘a pasını çıkardı. Yerden gelen pasa düzgün bir vuruş yapan Murat, ilk yarının skorunu 3-0 olarak belirledi. İlk 45 dakikada 3-0’ı bulan Mustafa Reşit Akçay‘ın öğrencileri, ikinci yarıda rölanti bir oyun anlayışı ile skoru korumayı tercih etti. Öte yandan Sakaryaspor’da Azad Filiz, 65. dakikada ikinci sarıdan kırmızı görerek oyun dışı kaldı. Mücadelenin skorunu ise Bahattin Köse belirledi. Yiğit Ali Bayrak’ın savunma arkasına attığı harika pasta top ile buluşan Bahattin Köse, ceza alanı dışından aşırtma bir vuruş gerçekleştirerek skoru 4-0’a getirdi. TFF 2. Lig play-off finalini 4-0’lık skor ile kazanan Kocaelispor, 11 yıllık aranın ardından TFF. 1. Lig’e yükseldi. Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri, böylelikle Eyüpspor ve Manisa FK’nın ardından TFF 1. Lig’e yükselen üçüncü ekip oldu.

Kocaelispor, TFF 1. Lig’e yükselmesinin ardından sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptı:

Kocaelispor taraftarları, Sakaryaspor zaferini doyasıya kutladı.

https://twitter.com/dhaspor/status/1398357271374147592?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.