Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon Chelsea

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşan ekip, dün (30 Mayıs) Portekiz’deki Dragao Stadyumu’nda oynanan Chelsea-Manchester City karşılaşmasının ardından belli oldu. Büyük çekişmeye sahne olan dev finalde Chelsea, 43. dakikada Kai Havertz’in bulduğu golle Manchester City’yi mağlup etti ve tarihinde ikinci kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı.

Mason Mount-Kai Havertz ikilisi, ilk yarıda harikalar yarattı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün gece (30 Mayıs) final heyecanı yaşandı. İngiliz ekipleri Chelsea ile Manchester City’nin Avrupa’nın en büyüğü olmak için sahaya çıktığı mücadelenin ilk yarısında Chelsea, Manchester City önünde oldukça iyi bir oyun ortaya koydu. Rakibine neredeyse pozisyon vermeyen Chelsea, ilk 15 dakikalık bölümde Timo Werner ile iki net gol fırsatından yararlanamadı. Werner, ilk olarak 10. dakikada Kai Havertz’in pasında meşin yuvarlağı ıskalayarak taraftarlarını üzdü. Alman forvet, bu pozisyondan dört dakika sonra ise Manchester City’nin kalecisi Ederson’u geçemedi. Rakibinin istediği pas oyununu sahaya yansıtmasına engel olan Chelsea, dakikalar 42’yi gösterdiğinde ise harika bir organizasyon ile öne geçti. Orta sahanın gerisinde topu kontrol eden Mason Mount, Kai Havertz’in koşu yoluna hiç vakit kaybetmeden pasını çıkardı. Ederson ile karşı karşıya kalan Havertz, rakibini çalımlayarak meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 21 yaşındaki yıldız, böylelikle Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golünü final maçında atmış oldu. Havertz’in bu tarihi golü, ilk yarının da skorunu belirledi.

Kai Havertz’in Chelsea’yi Manchester City karşısında öne geçiren golü:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1398728802235293703?s=20

Chelsea, tarihinde ikinci kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon

Soyunma odasına 1-0 geride giden Manchester City, ikinci yarının başlaması ile birlikte gol için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Ancak Guardiola’nın öğrencileri, bir türlü Chelsea’nin savunma hattını geçmeyi başaramadı. Maviler’in orta sahasını adeta tek başına organize eden N’Golo Kante, Manchester City hücumcularına nefes aldırmayarak takımının 1-0’lık skor avantajını korumasını sağladı. Öte yandan 60. dakikada Antonio Rudiger’in müdahalesi ile sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Kevin De Bruyne, mavi-beyazlı ekibin oyun kurgusunda önemli bir eksiklik yarattı. Sahayı terk ederken gözyaşlarına hakim olamayan Belçikalı yıldız, geceye damga vuran olaylardan birisinin de başkahramanı oldu.

De Bruyne’nin sakatlanmasının ardından oyundan iyice düşen rakibine karşı Chelsea, 73. dakikada Christian Pulisic ile mutlak gol şansından faydalanamadı. Kai Havertz’in pasında Ederson ile karşı karşıya kalan Pulisic’in şutunda top, kale direğinin hemen yanından dışarı gitti. Hem oyun hem de skor olarak Maviler’in gerisinde olan Manchester City’de Pep Guardiola, 77. dakikada Sergio Agüero’yu sahaya sürdü. Arjantinli yıldız, böylelikle Manchester City kariyerinin son maçında süre bulmuş oldu. Ancak Agüero, kalan kısa sürede skoru değiştirmeyi başaramadı.

Chelsea, N’Golo Kante başta olmak üzere Mason Mount ve Kai Havertz’in yıldızlaştığı mücadeleyi 1-0’lık skor ile kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa uzandı. Tarihinin ikinci UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Chelsea’da teknik direktör Thomas Tuchel, geçen sezon Paris Saint-Germain’in başında Bayern Münih’e kaybettiği finalin de bir nevi acısını çıkarmış oldu.

Chelsea, mücadelenin son düdüğünün çalmasının ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Manchester City’yi 1-0 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna uzanan Chelsea, kupasını kaldırdı.

Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel ve futbolcular, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmanın sevincini doyasıya yaşadı.

N’Golo Kante, Real Madrid’e karşı oynanan yarı final karşılaşmalarında olduğu gibi Manchester City maçının da oyuncusu seçildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.