Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır: “Sedat Peker’in bu iddialarının milyonda biri CHP’liler hakkında olsa savcılar yedi sülalemizi araştırırdı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını ve yargıda reform paketlerini Medyascope yayınında Özgür Özdemir’e değerlendirdi. Peker’in ortaya attığı iddialara rağmen harekete geçmeyen yargıyı eleştiren Başarır, “Sedat Peker’in bu iddialarının milyonda biri CHP’liler hakkında olsa Türkiye’de savcılar yedi sülalemizi araştırırdı” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in YouTube’da yayınladığı videolarda öne sürdüğü iddialar sonrası yaşananları değerlendiren Başarır, iktidarın muhalefet eleştirilerine de yanıt verdi: “‘Bize organize suç örgütü mafya artığının laflarıyla gelmesinler’ demesinler, bu adama koruma veren, çakarlı araç veren ve yine Rize’de miting yapmasına izin veren sizsiniz. Bu adam video yayınlıyor, cevap veren sizsiniz. Peker’i muhatap alan sizsiniz. Peker benim ve Özgür Özel’in hakkında bir şey diyebilir mi? Soylu, biz Peker ile trafik ışıklarında bile yan yana gelmemişiz, biz kırmızı ışıkta dururken sen ona çakar ve hayalet plaka vermişsin.”

Peker’in iddiaları sonrası savcıların harekete geçmemesini de eleştiren Başarır, “Sedat Peker’in bu iddialarının milyonda biri CHP’liler hakkında olsa Türkiye’de savcılar yedi sülalemizi araştırdırdı” dedi. 

Cumhuriyet savcılarını harekete geçmeye çağıran CHP’li Başarır şöyle konuştu:“Sizin önününüzde sıfat olarak Cumhuriyet yazar, 84 milyonun sorumluluğu üstünüzde.Vicdanınız varsa çıkın bunları soruşturun. Sizin hakkınızda da soruşturma açılır, onlar tarihe geçer ama siz onurluca tarihe geçin. Siz tarihe kara bir leke olarak geçiyorsunuz.”

Yargıda reform paketini de eleştiren Başarır, “AKP, devleti deneme-yanılma yoluyla sınıyor. Eğer gerçekten hukukçuları dinleseler bu hataları yapmayacaklar. Şimdiki maddeler bile doğru uygulansa bu kadar hata yapılmaz. Yargı yürütmenin güdümünde olduğu için maalesef bu maddeleri bile uygulayamıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler