Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müzik yapımcısı Hasan Saltık hayatını kaybetti

Kalan Müzik‘in kurucusu ve müzik yapımcısı Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 57 yaşında hayatını kaybetti.

Sanatçı Ferhat Tunç, Hasan Saltık’ın hayatını kaybettiğini Twitter hesabından duyurdu. Tunç, “Kalan Müzik’in sahibi ve hemşerimiz Hasan Saltık’ın geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Tüm Saltık Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Devri daim olsun” diye yazdı.

Müzik yazarı ve eleştirmen Murat Meriç ise Twitter hesabından, “Hasan Saltık’ı kaybetmişiz. Çok erken. İnanmak öyle zor ki. Yaptıkları bir yana, 25 yıllık arkadaşım. Dile kolay, hayatımın yarısından çoğunu onunla geçirmişim. Nefessiz kaldım, olduğum yere çöktüm. Bu kadar acı sahiden çok fazla. Çok” paylaşımında bulundu.

Hasan Saltık kimdir?

Hasan Saltık, 1964 yılında Tunceli’de doğdu. İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda başladığı obua eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bırakarak Suadiye Lisesi’ne devam etti.

1992 yılında Kalan Müzik’i kurdu. Etnomüzikolojik çalışmalar için önem taşıyan, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtları derlediği eserleri “Kalan Müzik” etiketi altında yayınladı.

Hasan Saltık, Türkiye’nin kültür potansiyelini ortaya çıkarmaya dönük 900’ü aşkın proje gerçekleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.