Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genel seçimlere 24 ay kala AKP, Diyarbakır’da sandık görevlileri için eğitim programı başlattı

Türkiye’de genel seçimlerin Haziran 2023’de yapılması planlanıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), seçimlere daha iki yıl olmasına rağmen Diyarbakır’da bin kişi ile sandık görevlilerine yönelik eğitim programına başladı. AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, “Seçime kadar Diyarbakır’daki sandık sayısının üç katı partili gönüldaşlarımızı, seçim gününe ve sandık görevliliğine hazırlayacağız” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde başlayan birinci grup sandık görevlileri eğitim programına bin sandık görevlisi katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Alaattin Parlak’ın da katıldığı programda AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın konuştu.

“Devlet, hükümet ve belediye çalışmaları seçim kazanmaya yetmiyor”

Aydın, seçim sabahına kadar Diyarbakır’ın gidilmedik hiçbir mahallesini, köyünü ve mezrasını bırakmayacaklarını söyledi. Devletin, hükümetin ve belediyelerin çalışmaları çok değerli olduğunu belirten Aydın, “Fakat sadece bunların seçim kazanmaya yetmediğini geçmişte tecrübe ettik. Bizim birinci önceliğimiz insanların yüreğine dokunarak onları kazanmak. Ama teşkilat olarak da asli görevimiz seçimler ve sandıklardır. Seçim kazanabilmenin de önceliği sandık eğitimi ve sandıklara sahip çıkmaktır. Bizler bugün itibariyle seçime 24 ay kala bu eğitimi bugün Kayapınar ve Yenişehir ilçelerimiz ile başlatmış bulunuyoruz. Gruplar halinde ve her mevsimde tekrar edilecek şekilde, seçime kadar Diyarbakır’daki sandık sayısının üç katı partili gönüldaşlarımızı seçim gününe ve sandık görevliliğine hazırlayacağız. İnanıyoruz ki bizim Haziran 2023 seçimlerindeki kazanacağımız seçimin mimarı, bu sandık görevlileri olacaktır” dedi.

AKP’nin, planlanan seçim tarihinden iki yıl önce sandık görevlileri için eğitim programı başlatması “Acaba bir erken seçime mi hazırlık yapılıyor” sorusunu akıllara getirdi. AKP’li yetkililer bu konuda yorum yapmazken çalışmaların 2023 seçimlerine hazırlık olduğunu söylemekle yetindi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.