Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler” sergisi sanatseverlerle buluştu

Koordinatörlüğünü Bahar Güneş’in, küratörlüğünü ise Sezgi Abalı’nın üstlendiği, “Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler” sergisi Kalyon Kültür’de sanatseverlerle buluştu. Ali İbrahim Öcal, Ahmet Duru, Ayşe Gül Süter, Melis Buyruk, Sadık Arı, Umut Sevgül ve Barbaros Kayan’ın eserlerinin yer aldığı sergi, 10 Haziran – 25 Kasım 2021 tarihleri arasında gezilebilecek. Sezgi Abalı ve Bahar Güneş, sergiyi Medyascope’a anlattı. 

“Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler” sergisi doğanın kendine has örüntülerinin, mekanizmalarının ve manzaralarının yorumlanarak sanat yapıtlarına dönüşmesi fikrini ve sürecini zaman, emek, sabır ve detay kavramları üzerinden ele alıyor. Sergide Ali İbrahim Öcal, Ahmet Duru, Ayşe Gül Süter, Melis Buyruk ve Sadık Arı’nın, yeni ve yakın dönem yapıtları yer alıyor. Dikine Ongoing Project’in “Şey ve Tekrar” isimli, mekana özgü uzun süreli performans ve video yerleştirmesi ise Umut Sevgül ve Barbaros Kayan tarafından yapıldı.

Serginin küratörlüğünü Sezgi Abalı, koordinatörlüğünü ise Bahar Güneş üstleniyor. Koronavirüs önlemleri gözetilerek düzenlenen sergide, sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edildi. Kısıtlı sayıda kişinin aynı anda sergide bulunması sağlandı. 

 “Evren, duyularımızın keskinleşmesini sabırla bekleyen büyülü şeylerle doludur”

Serginin adını, “Evren, duyularımızın keskinleşmesini sabırla bekleyen büyülü şeylerle doludur” sözünden aldığını söyleyen Abalı, sergide yer alan yapıtların doğanın kendine has ritmine dikkat kesilerek yavaşlamaya, detaylarına mercek tutarak duyumsamaya, zaman, emek ve sabır kavramları etrafında birlikte düşünmeye bir davet niteliği taşıdığını anlattı. 

Küratör Sezgi Abalı,İçinde bulunduğumuz dönemdeki belirsizlikte ve hayatta kalmanın anlamlarını düşünürken, sağlıklı olmanın yolunu ararken içimize çektiğimiz ve evlerimize kapandığımız bir dönem. Bu bağlamda seçilen konunun tam oturduğunu düşündük” dedi.

Sergide yer alan eserleri ve sanatçıları anlatan koordinatör Bahar Güneş, salgın döneminde sergi yapmanın motivasyonlarını arttırdığını ancak çeşitli zorlukları olduğunu söyledi. Salgının herkes için “değişik” bir dönem olduğunu belirten Güneş, “İletişim kurmanın zorluklarını yaşadık. Dijital olarak iletişim kurmak zorunda kaldık. Bu süreçte yeni iletişim becerileri geliştirdik” dedi ve her şeye rağmen sürecin çok keyifli olduğunu ekledi. 

Sergi ve sergide yer alan eserlerle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.