Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen: “Devlet, vatandaş ve bilim ile inatlaşarak yönetilmez, Kanal İstanbul yapılırsa geri dönüşü olmayan yıkımlara sebep olacak”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Nisan 2011’de “çılgın proje” olarak duyurduğu, Küçükçekmece Gölü – Sazlıdere Barajı – Terkos Gölü’nün doğusunu takip eden Kanal İstanbul projesinin başlangıç tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Kulesi’nin geçen ayın son günlerindeki açılışında “İnşallah haziran ayının son haftasında Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz” dedi. Proje, Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolunun açılmasını öngörüyor. Tasarlanan kanalın uzunluğu 40 kilometre, genişliği 150 metre, derinliği ise 25 metre. Projenin hayata geçirilmesi halinde, kanalla birlikte İstanbul Boğazı tanker trafiğine tümüyle kapanacak. İstanbul’da iki yeni yarımada, yeni bir de ada oluşacak. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, projeye karşı açtıkları dokuz davayı, devam eden çalışmalarındaki son durumu, projenin hangi alanları tahrip edeceğini Medyascope yayınında anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.