Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de petrol – Dr. Sezgin Aytuna ile şehir efsaneleri, müjdeler ve gerçekler: “Petrol kuyularına beton dökülmesi söz konusu değil”

Türkiye, petrol üreticisi ülkeler sıralamasında dünyada 58’inci. Türkiye’nin güneydoğu komşuları ise aynı listenin üst basamaklarında yer alıyor. Irak ve İran başta olmak üzere petrol zengini komşularında bulunan geniş rezervlerin benzerlerinin Türkiye’de bulunmaması hem soruları hem de şehir efsanelerini beraberinde getiriyor. Siyasilerin, “beton dökülmüş kuyular” gibi söylemleri de bu şehir efsanelerinin yayılmasında rol oynuyor.

Tükettiği petrol miktarının yüzde 8 kadarını üreten Türkiye’de petrol, sık sık siyasetin gündemine giriyor. Türkiye, uluslararası açıdan ithal ettiği petrol ve doğalgaz kaynakları ile Rusya-Azerbaycan enerji kaynaklarının dağıtımında rol oynuyor. Medyascope muhabiri Alp Akiş, petrol jeoloğu Dr. Sezgin Aytuna ile petrol hakkındaki şehir efsanelerini, müjdeleri ve gerçekleri konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.