Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimizin Avrupa’daki rakipleri belli oldu: Galatasaray- PSV Eindhoven, Sivasspor- FC Sileks / FC Petrocub Hincesti

2021-2022 sezonunda Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil edecek Galatasaray ve Sivasspor‘un ön eleme turlarındaki rakipleri, İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminin ardından belli oldu. Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Hollanda’nın PSV Eindhoven takımı ile eşleşti. Ligi beşinci sırada tamamlayan ve şampiyon Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanması ile UEFA Avrupa Konferans Ligi‘ne katılma hakkı elde eden Sivasspor ise 2. ön eleme turunda FC Sileks / FC Petrocub Hincesti eşleşmesinin galibi ile kozlarını paylaşacak.

Galatasaray’ın rakibi PSV Eindhoven oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılan Galatasaray’ın rakibi, İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminin ardından belli oldu. Toplam 26 takımın yer aldığı kura çekimine yalnızca altı takımın bulunduğu ”Lig Yolu” kategorisinden katılan sarı-kırmızılılar, Hollanda’nın PSV Eindhoven takımı ile eşleşti. Bu turda ilk maç Hollanda’da 20 veya 21 Temmuz, ikinci karşılaşma ise Galatasaray’ın ev sahipliğinde 27 veya 28 Temmuz’da oynanacak. Temsilcimiz, PSV Eindhoven’ı elemesi durumunda 19 Temmuz’da kuraları çekilecek 3. ön eleme turuna adını yazdıracak ve Avrupa kupalarındaki organizasyonların herhangi birine grup aşamasından katılmayı garantileyecek. Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara adını yazdırabilmesi için ise hem 2. ve 3. ön eleme turlarını hem de play-off turunu geçmesi gerekecek. Sarı-kırmızılı ekip, PSV Eindhoven’a elenirse UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek için 3. ön eleme turundaki muhtemel rakibi ile mücadele etmek durumunda kalacak.

Donyell Malen

PSV Eindhoven’da Donyell Malen fark yaratıyor

Alman teknik direktör Roger Schmidt’in çalıştırdığı PSV Eindhoven, 2020-2021 sezonunda Hollanda Eredivisie Ligi’ni ikinci sırada noktaladı. 88 puanlı Ajax’ın 16 puan gerisinde kalan PSV, sezon boyunca 74 gol atarken kalesinde ise 35 gole izin verdi. Hollanda temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi’nde sırası ile Mura ve Rosenborg takımlarını geçerek gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. Roger Schmidt’in öğrencileri, Granada, PAOK ve Omonia ile mücadele ettiği grubunu 12 puan toplayarak lider tamamladı ve son 32 turunda Olympiakos’un rakibi oldu. Yunanistan temsilcisine karşı deplasmanda oynadığı ilk maçı 4-2 kaybeden PSV, ikinci maçta rakibini 2-1 mağlup etmesine rağmen turnuvaya veda etmekten kurtulamadı. Hollanda temsilcisinde 22 yaşındaki Donyell Malen 2020-2021 sezonunda 27 gol ve dokuz asistlik performansı ile yıldızlaşırken Martin Max, Mario Götze ve Denzel Dumfries gibi isimler de skora yaptıkları katkıları ile dikkat çekti. 2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda temsilcimiz Galatasaray ile eşleşen PSV’nin maçlarına 35 bin 119 kişilik Philips Stadı ev sahipliği yapıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Galatasaray ile eşleşen PSV Eindhoven, sosyal medya hesaplarından bu paylaşımını yaptı:

https://twitter.com/PSV/status/1405108439534211080?s=20

Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakibini bekleyecek

Süper Lig’i beşinci sırada tamamlayan ve şampiyon Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanması ile UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılma hakkı elde eden Sivasspor ise ikinci ön eleme turunda FC Sileks / FC Petrocub Hincesti eşleşmesinin galibi ile kozlarını paylaşacak. FC Sileks, Makedonya Ligi’nde yer alırken Petrocub Hincesti Moldova Ligi’nde mücadele ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.