Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray Spor Kulübü’nün 38. başkanı Burak Elmas oldu

Galatasaray Spor Kulübü’nün seçimli olağan genel kurulunda, kullanılan 4 bin 731 oyun bin 541’ini alan Burak Elmas, kulübün 38. başkanı oldu.

Galatasaray Spor Kulübü’nde seçimli olağan genel kurul bugün (19 Haziran) yapıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndaki genel kurulda Metin Öztürk, İbrahim Özdemir, Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas ve Yiğit Şardan, sarı kırmızılı kulübün yeni başkanı olmak için yarıştı. Saat 10:00’da başlayan ve koronavirüs salgını önlemleri dikkate alınarak yapılan oy verme işlemi, saat 15:00’te sona erdi. Kullanılan 4 bin 731 oyun bin 541’ini alan Burak Elmas, kulübün 38. başkanı seçildi.

Galatasaray Spor Kulübü’nde seçimli olağan genel kurul sonrası oy dağılımı:

Burak Elmas: 1541

Eşref Hamamcıoğlu: 1450

Metin Öztürk: 869

Yiğit Şardan: 624

İbrahim Özdemir: 90

Galatasaray Spor Kulübü’nün yeni başkanı Burak Elmas’ın yönetim kurulu asil ve yedek listeleri:

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

Galatasaray’ın yeni başkanı Burak Elmas’ın kariyer öyküsü

Burak Elmas, 1974 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Avusturya Lisesi’nde öğrenimini tamamlayan Elmas, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan Denver Üniversitesi’nde, finans ve pazarlama eğitimi aldı. İş hayatına Türkiye’nin en büyük distribütörlerinden birinde başlayan 47 yaşındaki Elmas, aile şirketlerinde ve uluslararası birçok ortak girişimde yönetici pozisyonunda görev aldı ve daha sonra İngiltere merkezli bir lojistik şirketi kurdu. 2008 yılından bu yana Godiva Investment şirketinde CEO olarak görev yapan Burak Elmas, aynı zamanda gıda ürünleri imalatı özelinde faaliyetlerine devam eden Yıldız Grup’ta da yönetim kurulunda görev aldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Burak Elmas, çalışma hayatı boyunca Japonya, İngiltere, ABD ve Çin gibi çeşitli ülkelerde görev yaptı ve 2020 yılı itibarıyla bu görevlerinden ayrıldı. İngiltere ve Türkiye’de üç uluslararası şirkette yatırımcı ortak ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Elmas, Galatasaray Spor Kulübü’ndeki ilk görevini ise 1997 yılında, 23 yaşındayken Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak yaptı. 1998, 2000 ve 2002 yıllarında ise sarı-kırmızılı kulüpte üç dönem boyunca yönetim kurulu üyesi olan Elmas, profesyonel futbol takımının yönetiminden sorumluyken Galatasaray, Türk futbol tarihinde bir ilk olan UEFA Kupası’nı ve Süper Kupa’yı müzesine götürdü. İngilizce ve Almanca bilen Elmas, 2018 yılında da Galatasaray Sportif AŞ’de görev aldı.

Galatasaray Spor Kulübü’nün yeni başkanı Burak Elmas, 11 Mayıs 2021 tarihinde Meydascope’tan Burak Tatari’nin sorularını yanıtlamıştı. O dönem başkan adayı olan Elmas’ın açıklamalarına bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.