Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da okuyan ABD’li öğrenci Catherine Serou’nun cansız bedeni bulundu, bir şüpheli tutuklandı

Rusya’da geçen haftadan bu yana kayıp olan Nizhny Novgorod Devlet Üniversitesi öğrencisi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Catherine Serou’nun cansız bedeni, cumartesi günü (19 Haziran) Nizhny Novgorod bölgesinde bulundu. Serou’nun ölümüyle ilgili olarak bir şüpheli, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Rusya’nın Nizhny Novgorod Devlet Üniversitesi’nde okuyan ABD vatandaşı Catherine Serou (34) geçen hafta, bir arabaya bindikten sonra kayboldu. Serou’nun cansız bedeni cumartesi günü (19 Haziran), Nizhny Novgorod bölgesinde bulundu. Rus polisi, olayla ilgili bir şüpheliyi tutukladı. Cinayet zanlısının “ağır suçlardan” sabıkalı olduğu belirtildi.

Bölgedeki Gorodetsky Şehir Mahkemesi‘nden pazar günü (20 Haziran) yapılan açıklamada, şüphelinin Serou’yu öldürmeden önce arabasına aldığı, yaklaşık bir saat yumrukladığı ve iki kez bıçakladığı belirtildi. Mahkeme, Serou’nun olay yerinde yaralanarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Moskova Büyükelçiliği tarafından cumartesi günü (19 Haziran) CNN’e yapılan açıklamada, Serou’nun ölümü doğrulanarak, “Aileye kayıpları için en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Yerel yetkililerin ölüm nedeni ile ilgili soruşturmasını yakından takip ediyoruz. Aileye gereken tüm yardımları yapıyoruz” denildi.

“Umarım kaçırılmıyorumdur”

Catherine Serou’nun annesi Beccy Serou cuma günü (18 Haziran) gazetecilere, kızının ödeme yapması gereken bir kliniğe dönmek için acele ettiğini ve taksi beklemek yerine herhangi bir arabaya binmiş olabileceğini söyledi. Serou, kızının telefonda kendisine bilinmeyen bir kişiyle seyahat ettiğini söylediğini anlattı. Edinilen bilgilere göre Serou annesine gönderdiği son mesajda, “Bir arabada, bir yabancıyla birlikte. Umarım kaçırılmıyorumdur” yazdı.

Hukuk alanında yüksek lisans eğitimi almak için Kaliforniya’daki evini satarak Rusya’ya taşınan Serou, eski bir deniz piyadesi idi. Serou’nun annesi NPR’ye verdiği demeçte, kızının göçmen avukatı olarak çalışmak için ABD’ye dönmeyi planladığını ve Rusya’da geçirdiği son günlerin tadını çıkardığını söyledi.

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.