Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (75): “Türkiye’nin geleceği için Danıştay, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararının yürütmesini durdurmalı”


İstanbul Sözleşmesi‘nin tek taraflı feshi kararı sonrası yürütmeyi durdurma davalarına karşı Danıştay takvim oyunlarına başvurdu. Yürütmeyi durdurma istemine dair ara kararı bir ay sonra vermesi yetmezmiş gibi kararının idareye tebliğini de sebepsiz ve gerekçesiz, dayanaksız olarak bir ay daha bekletti. İdareye yani Cumhurbaşkanı’na tebliğe çıkarılışı ancak 28 Mayıs’ı buldu. Tebligat Kanunu uyarınca okundu sayılacağı süre 2 Temmuz oluyor. Danıştay yürütmeyi, savunmanın cevabını beklemeden durdurmalı. Bu nedenle 21 Haziran tarihinde, verilen tekrar dilekçesinin talebinde belirtildiği gibi “Dilekçe ve cevap süresi beklenmeden ivedilkle yürütmeyi durdurma kararı verilmelidir” demek için perşembe günü Danıştay’ın önünde olacağız.

Berrin Sönmez, “Feminist Bakış”ta yorumluyor…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.