Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: İngiltere, Çekya galibiyeti ile grup aşamasını lider tamamladı – Luka Modric, Hırvatistan’ı üst tura taşıdı

EURO 2020, dün (22 Haziran) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. D Grubu’nda liderlik mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında İngiltere, Çekya‘yı Raheem Sterling‘in attığı gol ile 1-0 mağlup ederek grubunu birinci sırada noktaladı. Hırvatistan ile İskoçya, günün diğer karşılaşmasında kozlarını paylaştı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ilk yarısı, Nikola Vlasic ile Callum McGregor‘un karşılıklı golleri ile sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısına ise Luka Modric damga vurdu. Hırvatistan’ın tecrübeli kaptanı, 62. dakikada fileleri sarsarken 77. dakikada ise Ivan Perisic‘in attığı golde asist yaptı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Damalılar, D Grubu’nu Çekya’nın önünde ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna adını yazdırdı. İskoçya ise D Grubu’nda EURO 2020’ye veda eden tek ülke oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda grup mücadeleleri, bugün (23 Haziran) oynanacak dört karşılaşma ile sona erecek. E Grubu’nda İsveç-Polonya ve Slovakya-İspanya, F Grubu’nda ise Almanya-Macaristan ve Portekiz-Fransa karşı karşıya gelecek.  

İngiltere, grup aşamasını gol yemeden tamamladı

İlk maçında Hırvatistan’ı 1-0 mağlup eden, ikinci maçında ise İskoçya ile 0-0 berabere kalan İngiltere, turnuvadaki üçüncü maçında Wembley Stadyumu’nda Çekya‘yı konuk etti. Ev sahibi, liderlik mücadelesi için büyük önem taşıyan karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. Maçın henüz ikinci dakikasında Luke Shaw’ın harika pasına hareketlenerek kaleci Tomas Vaclik ile karşı karşıya kalan Raheem Sterling, meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden aşırtarak filelere göndermek istedi fakat yıldız futbolcunun vuruşu direğe takıldı. Sterling, bu pozisyondan yalnızca 10 dakika sonra skoru değiştirmeyi başardı. Jack Grealish’in sol kanattan yaptığı ortada Sterling, kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve böylelikle hem kendisinin hem de takımının turnuvadaki ikinci golünü kaydetmiş oldu. İngiltere, Sterling’in golünün ardından da ataklarına hız kesmeden devam etti. Ancak Harry Maguire’in pasında top ile buluşan Harry Kane’in şutunu, tecrübeli kaleci Tomas Vaclik kurtardı. Çekya ise dakikalar ilerledikçe oyundaki dengeyi kurmayı başardı. Karşılaşmadaki ilk tehlikeli pozisyonuna 35. dakikada giren Çekler’de Tomas Soucek’in sert şutunu, İngiltere’nin kalecisi Jordan Pickford son anda kornere çeldi. Çekya, bu pozisyonun hemen ardından Soucek ile bir net gol fırsatı daha yakaladı. Ancak 26 yaşındaki futbolcunun ceza sahası içinden çektiği şut, az fark ile dışarı çıktı. Ev sahibi İngiltere, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İngiltere, ikinci yarıda oyunun temposunu iyice düşürdü. Ayağa paslar yaparak rakibini kalesinden uzak tutmayı başaran ev sahibi, mücadelenin 86. dakikasında da Jordan Henderson ile bir gol buldu. Ancak VAR incelemesi sonucunda yıldız futbolcunun ofsaytta olduğu tespit edilerek gol iptal edildi. Mücadelenin 12. dakikasında Raheem Sterling’in attığı gol ile Çekya’yı 1-0 mağlup eden İngiltere, grubunu birinci sırada noktaladı. Karşılaşma öncesi ikinci sırada bulunan Çekya ise aldığı bu mağlubiyetin ardından üçüncü sıraya geriledi fakat topladığı dört puan ile turnuvanın en iyi üçüncüleri arasına girmeyi başararak son 16 turuna adını yazdırdı.

Çekya-İngiltere karşılaşmasının özet görüntüleri:

İngiltere, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın grup aşamasını tarihinde ilk kez kalesinde gol görmeden geçti:

İngiltere’nin Arsenal takımında oynayan 19 yaşındaki Bukayo Saka, Çekya-İngiltere karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Hırvatistan’ın kaptanı Luka Modric, gemisini kurtaran isim oldu

Hırvatistan ile İskoçya, son 16 turuna yükselme açısından büyük öneme sahip karşılaşmada İskoçya’nın Glasgow şehrindeki Hampden Park’ta kozlarını paylaştı. Mücadeleye ise ev sahibi ekip hızlı başladı. Sol kanattan gelişen İskoçya atağında John McGinn’in orta-şut karışımı vuruşunu, Dominik Livakovic son anda kornere çeldi. İskoçya’nın bu baskısında kalesini gole kapatmayı başaran Hırvatistan, skoru 1-0’a getiren golü dakikalar 17’yi gösterdiğinde kaydetti. Sağ kanattan ceza sahasına açılan ortada Ivan Perisic, meşin yuvarlağı Nikola Vlasic‘e indirdi. Vlasic ise yerden düzgün bir vuruşa imza atarak takımını öne geçirdi. Yediği golün ardından toparlanan İskoçya, 24. dakikada Lyndon Dykes ve 27. dakikada Scott McTominay ile gole yaklaştı fakat bu iki isim, Hırvatlar’ın 26 yaşındaki kalecisi Livakovic’i geçemedi. Ev sahibi İskoçya, ilk yarının son bölümüne girildiğinde aradığı golü buldu. Hırvatistan savunmasının Andrew Robertson’ın sol kanattan açtığı ortada yaptığı büyük hata sonrası topu önünde bulan Callum McGregor, ceza sahası dışından güzel bir gol atarak skora dengeyi getirdi. McGregor’un 43. dakikada attığı bu gol, ilk yarının da skorunu belirledi.

Hırvatistan-İskoçya karşılaşmasında ikinci yarının ilk tehlikeli pozisyonuna ev sahibi girdi. Stuart Armstrong’un sol kanattan açtığı ortaya hareketlenen John McGinn, zor pozisyonda olmasına rağmen topa dokunmayı başardı fakat filelere gönderemedi. Öne geçme fırsatını McGinn ile değerlendiremeyen İskoçya, kısa süre içinde de kalesinde gol görmekten kurtulamadı. Rakip ceza sahasının dışında top ile buluşan Luka Modric, ayağının dışı ile harika bir vuruşa imza atarak skoru 2-1’e getirdi. Yıldız futbolcunun, 62. dakikada attığı bu gol, İskoçya’nın da oyundan kopmasına neden oldu. Ayağa pas yaparak oyunun temposunu iyice düşüren Damalılar, 77. dakikada bulduğu gol ile maçın skorunu belirledi. Mücadelenin kahramanı Luka Modric’in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafayı vuran Ivan Perisic, topu ağlara gönderdi. D Grubu’nun geleceği açısından çok önemli olan karşılaşmayı 3-1 kazanan Hırvatistan, Çekya’yı geçerek grubunu ikinci sırada tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. Öte yandan İskoçya, D Grubu’nda EURO 2020‘ye veda eden tek ülke oldu.

Hırvatistan-İskoçya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Luka Modric’in Hırvatistan’ı İskoçya karşısında 2-1 öne geçiren harika golü:

22 yaş 273 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en genç Hırvatistan oyuncusu unvanına sahip olan Luka Modric, 35 yaş 286 günlükken İskoçya filelerini havalandırarak bunu başaran en yaşlı Hırvatistan oyuncusu unvanının da sahibi oldu:

Rusya’nın CSKA Moskova takımında oynayan Nikola Vlasic, Hırvatistan-İskoçya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

D Grubu’nda son karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu:

İtalya-Avusturya ve Danimarka-Galler eşleşmelerinin belli olduğu EURO 2020’de son 16 turuna yükselmeyi garantileyen ülkeler şöyle:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda grup mücadeleleri, bugün (23 Haziran) oynanacak dört karşılaşma ile sona erecek. E Grubu’nda İsveç-Polonya ve Slovakya-İspanya, F Grubu’nda ise Almanya-Macaristan ve Portekiz-Fransa karşı karşıya gelecek. E Grubu’nda oynanacak karşılaşmalar, Türkiye saati ile 19.00’da, F Grubu’nda oynanacak karşılaşmalar ise Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

E Grubu’nda son maçlar öncesi puan durumu:

F Grubu’nda son maçlar öncesi puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.