Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Marina ve İzmir’de deniz ulaşımı – İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakan Erşen ile söyleşi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılının Haziran ayında devralınan ve yenilenerek 19 Mayıs 2021’de açılan İzmir Marina, şehir için ne ifade ediyor? İzmir’de deniz ulaşımında son gelişmeler neler?  İzmir Deniz İşletmeciliği A.Ş. (İZDENİZ) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakan Erşen ile konuştuk.

Marina tamamen yenilendi

Erşen, marinadaki yenileme çalışmalarını şöyle anlattı: “Tekne bağlanılan yerdeki ekipmanlar kullanılamaz haldeydi, rıhtımların çok ciddi sorunları vardı ve hepsi yenilendi. Şu an 60 tekne kapasite ile faal durumda.”

Alsancak – Midilli Hattı projesi

Erşen, Alsancak’tan Yunanistan’ın Midilli Adası’na doğrudan sefer yapacak hattın çalışmalarıyla ilgili olarak, “Bu hat için yüksek hızlı iki gemimizi bakım ve onarımlarını yaparak hazırladık. Buradaki sıkıntı Yunanistan’ın adaları hâlâ açmaması. Yunanistan şu an sadece özel yatları alıyor. Temmuz ayı için ümitliyiz. Buradaki ana konu olan vize sorununu Türk ve Yunan yetkililer çözerse 15 Temmuz’dan itibaren seferleri başlatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.