Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de toplam 1 milyar liralık dört projenin açılış törenine katıldı: “Belediye sosyal yardımlarında iktidar belediyelerini dörde katladık, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde yoksulluğu sonlandıracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü dört projenin açılış törenine katıldı. Ödemiş Katı Atık Tesisi, Havuz İzmir, 364 yeni otobüsün hizmete alınması ve Tarım Fuarı açılış törenlerine katılan Kılıçdaroğlu, İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Fuar İzmir’deki törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“Bugün dört ayrı açılış yaptık, toplam yatırım bedeli 1 milyar liranın üzerinde, dolayısıyla son derece mutluyum. Belediye başkanımız tarımdan sanayiye kadar her alanda çaba harcıyor. Bugün de ulaşım konusunda attığı büyük bir adımı sizlerle paylaşıyor. Belediye başkanlarımızın en temel özelliği hesap vermektir, harcadığı her kuruş onların değil sizin paranızdır. Dolayısıyla bu parayı en verimli şekilde kullanmak belediye başkanlarımız en temel görevidir.”

“İktidar belediyelerini dörde katladık”

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: 

“Yerel seçimler öncesinde ‘Aman CHP’li belediye başkanı adaylarına oy vermeyin, yardımlar kesilir, yatırım yapmazlar’ dediler. Tam tersi oldu. Onların yaptıkları sosyal yardımları dörde katladık. Bu yardımları yaparken de kişilerin onurunu koruduk. Allah’ın izniyle dostlarımızla iktidar olduğumuzda Türkiye genelinde nerede bir aile geçim sıkıntısı çekiyorsa sorununu çözeceğiz. Size sözüm söz, Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Belediyeler ve Millet İttifakı ile beraber demokrasiyi geliştirerek, biz bunu yapacağız. Bütün dünyaya demokrasi açısından örnek olacağız. Bütün dünya şu gerçeğe tanık olacak: Otoriter bir rejimi, demokratik yollarla, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları değiştirecek. Gençlerimiz demokrasiyi getirecek. Onlara sesleniyorum, asla umutsuz olmasınlar, diktatörleri indireceğiz.”.

“Demokrasi gelmeden yorulmayacağım

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Büyükşehir belediye başkanımız ‘Dört açılışla sizi yorduk’ dedi. Ben demokrasi gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak bize haramdır, biz çalışmak zorundayız.” 

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Türkiye’de bugüne kadar tek seferdeki en büyük otobüs alımını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: 

“Görev süremizin ikinci yılında Türkiye’de tek seferdeki en büyük otobüs alımını gerçekleştirerek İzmir’e 364 yeni otobüs kazandırdık. Filomuza daha önce kattığımız 83 otobüs ve Türkiye’de ilk kez engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere dört otobüsle birlikte 451 yeni aracı İzmir halkının hizmetine sunduk. 364 otobüsümüzü alırken yaptığımız anlaşma İzmir’e 242 milyonluk bir tasarruf sağladı. Bunun 103 milyon lirasını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bu otobüsler için özel olarak aldığımız KDV istisnası sayesinde gerçekleştirdik. 139 milyonluk kısmını ise tedarikçi firmayla yaptığımız anlaşmayla sağladık.”

“İzmir tarihinin en büyük yatırımı”

Soyer, toplu ulaşımda başlanan ve planlanan diğer projeler hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “Toplu ulaşımı İzmir’in en ücra köşelerine ulaştıracağımıza söz vermiştik. Buna göre raylı sistemlerde de Narlıdere metrosu, Buca metrosu, Çiğli tramvayı gibi çok önemli işlere imza attık. İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak olan Buca metrosunun temelini, ekim ayı içinde yine değerli genel başkanımız eşliğinde atmayı ümit ediyoruz. Tüm bu çalışmalar bir belediye hizmeti olduğu kadar şehrimizde adalet ve refahı büyütmeye yönelik bir kaldıraçtır.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.