Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (83): “Merkez Bankası’nın rezervle imtihanı”

“ParaPolitik” programının 83. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe,  muhalefetin sıklıkla “128 milyar dolar nerede?” sorusuyla gündeme getirdiği Merkez Bankası’nın rezervlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Merkez Bankası’nın eriyen rezervlerini güçlendirmeye dair çözüm önerilerinin sonuç vermekten uzak olduğunu belirten Karatepe, vatandaşların hesaplarında Türk Lirası yerine döviz tuttuğunu ve bu yönde eğilimin sürdüğünü belirtti. Merkez Bankası’nın Azerbaycan, Malezya, Rusya ve Güney Kore gibi ülkelerle SWAP (takas) anlaşmaları yapıp döviz rezervlerini artıracağına dair iddiaları da değerlendiren Prof. Dr. Yalçın Karatepe, bu ülkelerin yerli para birimleriyle SWAP yapılacağı için Türkiye’ye dolar ve euro gelmeyeceğini ve bu adımın da Türkiye’nin çaresizliğini gösterdiğini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.