Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı devam ediyor: Hollanda-Çekya ve Belçika-Portekiz

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) son 16 turu, bugün (27 Haziran) oynanacak iki karşılaşma ile devam edecek. C Grubu’nu topladığı dokuz puan ile lider tamamlayan Hollanda, D Grubu’nda ilk ikinin dışında kalmasına rağmen en iyi üçüncüler arasına girmeyi başaran Çekya ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Puskas Arena’da kozlarını paylaşacak. Günün diğer maçında ise “erken final” heyecanı yaşanacak. Turnuvanın favorilerinden Belçika ile Portekiz İspanya’da, Sevilla Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Hollanda ile Çekya, Türkiye saati ile 19.00’da karşılaşırken Belçika ile Portekiz, Türkiye saati ile 22.00’de kozlarını paylaşacak. Mücadeleler, TRT ekranlarından naklen yayınlanacak.

Hollanda, oynadığı üç karşılaşmadan da galibiyet ile ayrıldı

EURO 2020’de son 16 turu karşılaşmaları bugün (27 Haziran), Türkiye saati ile 19.00’da oynanacak Hollanda-Çekya mücadelesi ile başlayacak. Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Karasev‘in yöneteceği mücadele, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena‘da oynanacak. EURO 2020’de Avusturya, Ukrayna ve Kuzey Makedonya ile C Grubu’nda mücadele eden Hollanda, oynadığı üç karşılaşmadan da galibiyet ile ayrıldı. Portakallar, bu mücadelelerde kalesinde iki gol görürken rakip fileleri sekiz kez sarsmayı başardı. Hollanda’nın turnuvadaki gollerini, Georginio Wijnaldum (3), Memphis Depay (2), Denzel Dumfries (2) ve Wout Weghorst kaydetti. Frank de Boer’in öğrencilerinin kalesini gole kapatamadığı tek maç ise Ukrayna karşılaşması oldu. Denzel Dumfries, Hollanda’nın gruplarda oynadığı üç karşılaşmanın ikisinde maçın oyuncusu seçilmeyi başardı.

Hollanda’nın Ukrayna’yı 3-2 mağlup ettiği maçın özet görüntüleri:

Hollanda’nın PSV Eindhoven takımında forma giyen Denzel Dumfries, ülkesinin gruplarda oynadığı üç karşılaşmanın ikisinde maçın oyuncusu seçildi:

Hollanda, Çekya karşısında Memphis Depay’a güveniyor

C Grubu’nda oynadığı tüm karşılaşmaları Amsterdam’da bulunan Johan Cruyff Arena’da oynayarak taraftar desteğini arkasına alan Hollanda, bu üç maçı da kazanarak son 16 turunda Çekya ile eşleşti. Çekya’ya karşı şansı pek tutmayan Portakallar, rakibi ile en son 2015 yılının Ekim ayında karşılaştı. Hollanda, EURO 20216 elemelerinde oynadığı bu mücadelede Çekya’ya 3-2’lik skor ile mağlup oldu. Portakallar, 1988 Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana bu turnuvada mutlu sona ulaşamadı ve çıktığı yedi eleme turunun yalnızca ikisinde turu geçebildi. Bu olumsuz tabloya Çekya önünde son vermek isteyecek Frank de Boer’in en büyük kozu, Memphis Depay olacak. Barcelona’nın yeni yıldızı, Hollanda formasıyla çıktığı son 10 maçta dokuz gol ve dört asistlik performans sergiledi. Çekya maçından önce eksik futbolcusu bulunmayan Portakallar’da Marten de Roon, sarı kart görmesi halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

Hollanda’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Jasper Cillessen (Valencia), Maarten Stekelenburg (Ajax), Tim Krul (Norwich City)

Defans: Daley Blind (Ajax), Stefan de Vrij (Inter), Joel Veltman (Brighton), Matthijs de Ligt (Juventus), Nathan Ake (Manchester City), Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Owen Wijndal (AZ Alkmaar), Jurrien Kereste (Ajax)

Orta saha: Georginio Wijnaldum (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar)

Forvetler: Memphis Depay (Olimpik Lyon), Quincy Promes (Spartak Moskova), Steven Berghuis (Feyenoord), Donyell Malen (PSV Eindhoven), Wout Weghorst (Wolfsburg), Cody Gakpo (PSV Eindhoven)

Çekya’yı, son 16 turuna Patrik Schick taşıdı

D Grubu’nda mücadele eden Çekya, ilk maçında turnuvanın görece zayıf ekiplerinden İskoçya’yı Patrik Schick’in attığı iki gol ile 2-0 yenerek EURO 2020’ye ”merhaba” dedi. Takımını İskoçya karşısında 2-0 öne geçiren golde 45,5 metre uzaktan kaleci David Marshall’ı avlayan Schick, 1980 yılından bu yana şampiyonada atılan en uzak mesafeli golü kaydeden futbolcu olmayı başardı. Grubundaki ikinci maçında ise Hırvatistan ile 1-1 berabere kalan Çekya’da Patrik Schick, bu maçı da boş geçmedi. D Grubu’nda son maçlardan önce birinci sırada yer alan Orta Avrupa temsilcisi, İngiltere’ye 1-0 mağlup olarak üçüncü sıraya gerilemek zorunda kaldı. Ancak Jaroslav Silhavy’nin öğrencileri, topladığı dört puan ile en iyi üçüncüler arasında yer almayı başardı ve son 16 turuna adını yazdırdı.

Patrik Schick’in turnuva tarihine geçen harika golü:

Çekya’nın Hollanda’ya karşı şansı tutuyor

EURO 2020’de eleme turlarına yükselen Çekya, son 16 turunda EURO 2020’nin favorilerinden Hollanda ile kozlarını paylaşacak. Avrupa Şampiyonası eleme turlarında çıktığı son dört eşlemenin üçünde turnuvadan elenen Çekya, en büyük başarısını EURO 2004’te elde etti. 2004 yılındaki turnuvada yarı final oynayan Çekler, grup aşamalarında ise EURO 2020’deki rakibi Hollanda önünde tarihi bir geri dönüşe imza attı. 19 Haziran 2004 tarihinde oynanan bu mücadelede Hollanda, Wilfred Bouma ve Ruud van Nistelrooy‘un attığı goller ile 2-0 öne geçti. Ancak Çekya, karşılaşmayı Jan Koller, Milan Baros ve Vladimir Smicer’in attığı goller ile 3-2 kazanmayı başardı. Hollanda ile en son 2015 yılının Ekim ayında EURO 2016 elemelerinde karşılaşan Çekler, bu mücadelede de rakibini 3-2 yendi. Çekya Teknik Direktörü Jaroslav Silhavy, Hollanda maçında Jan Boril’den sakatlığı nedeniyle faydalanamayacak. Michal Sadilek’in oynayıp oynamayacağı ise maç saatinde belli olacak. Hollanda-Çekya mücadelesinde tur atlayan ekip, çeyrek finalde Danimarka ile eşleşecek.

Çekya’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Tomas Vaclik (Sevilla), Jiri Pavlenka (Werder Bremen), Ales Mandous (Sigma Olomouc)

Defans: Vladimir Coufal (West Ham United), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Ondrej Celustka (Sparta Prag), Tomas Kalas (Bristol City), David Zima (Slavia Prag), Jan Boril (Slavia Prag), Ales Mateju (Brescia), Jakub Brabec (Viktoria Plzen)

Orta saha: Lukas Masopust (Slavia Prag), Vladimir Darida (Hertha Berlin), Tomas Soucek (West Ham United), Antonin Barak (Hellas Verona), Alex Kral (Spartak Moskova), Tomas Holes (Slavia Prag), Petr Sevcik (Slavia Prag), Jakub Jankto (Sampdoria), Adam Hlozek (Sparta Prag), Jakub Pesek (Slovan Liberec), Michal Sadilek (Slovan Liberec)

Forvetler: Patrik Schick (Bayer Leverkusen), Michael Krmencik (PAOK), Matej Vydra (Burnley), Tomas Pekhart (Legia Verşova)

Belçika, grup aşamasını kolay geçti

EURO 2020’de son 16 tur karşılaşmaları, bugün (27 Haziran) Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak Belçika-Portekiz mücadelesi ile devam edecek. Almanya Futbol Federasyonu‘ndan Felix Brych‘in yöneteceği mücadele, İspanya’nın Sevilla kentinde bulunan Sevilla Olimpiyat Stadyumu‘nda oynanacak. EURO 2020’nin B Grubu’nda Danimarka, Rusya ve Finlandiya ile mücadele eden Belçika, grubunda oynadığı karşılaşmaların hepsini kazandı. Kırmızı Şeytanlar, bu mücadelelerde rakip fileleri yedi kez sarsarken kalesinde ise yalnızca bir gol gördü. Romelu Lukaku’nun üç gol atarak sırtladığı Belçika’da, yıldız forvete en önemli desteği Kevin De Bruyne verdi. Manchester City’nin dünyaca ünlü yıldızı, takımına bir gol ve iki asistlik katkı yaptı.

Belçika’nın grubundaki son maçında Finlandiya’yı 2-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Finlandiya ağlarını sarsarak turnuvadaki üçüncü golünü atan Romelu Lukaku, aynı zamanda Belçika forması ile 96. maçında 63 golünü kaydetti:

Belçika’nın hedefi EURO 2020’yi kazanmak

Son yıllarda yakaladığı jenerasyon ile büyük turnuvalara damga vuran Belçika, 2018 FIFA Dünya Kupası’ndaki yarı final başarısının üstüne çıkmak istiyor. Katıldığı son beş büyük turnuvada da gruptan çıkan Kırmızı Şeytanlar, bu organizasyonlarda oynadığı son 10 karşılaşmada dokuz galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Fransa, 2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Belçika’ya bu maçlardaki tek yenilgisini tattıran ekip oldu. EURO 2020’nin son 16 turunda Portekiz ile eşleşen Roberto Martinez’in öğrencileri, çıktıkları son 58 karşılaşmanın 56’sında rakip fileleri sarsarken Fransa haricinde gol atamadığı tek ülke ise Portekiz olarak kayıtlara geçti. 2018 yılının Haziran ayında oynanan bu maç, 0-0’lık eşitlik ile sona erdi. Roberto Martinez bugün (27 Haziran) oynanacak karşılaşmada, Timothy Castagne ve Nacer Chadli’den sakatlıkları nedeniyle faydalanamayacak. Thorgan Hazard, bu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

Belçika’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (Racing Strasbourg)

Defans: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Hertha Berlin), Timothy Castagne (Leicester City), Jason Denayer (Olympique Lyon), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Jan Vertonghen (Benfica)

Orta saha: Nacer Chadli (Medipol Başakşehir), Kevin De Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Dennis Praet, Youri Tielemans (Leicester City), Hans Vanaken (Club Brugge), Axel Witsel (Borussia Dortmund)

Forvetler: Michy Batshuayi, Christian Benteke (Crystal Palace), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Jeremy Doku (Stade Rennes), Eden Hazard (Real Madrid), Romelu Lukaku (Inter), Dries Mertens (Napoli), Leandro Trossard (Brighton and Hove Albion) 

Cristiano Ronaldo, Portekiz’i ”ölüm grubundan” çıkardı

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın son şampiyonu Portekiz, EURO 2020’de ”ölüm grubu” olarak nitelendirilen F Grubu’nda son FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa, Almanya ve Macaristan ile mücadele etti. Grubuna Macaristan’ı 3-0 mağlup ederek başlayan Portekiz’de Cristiano Ronaldo, rakip fileleri iki kez sarsarak Avrupa Şampiyonası tarihine geçti. Dünyaca ünlü yıldız futbolcu, bu karşılaşmada iki gol atarak organizasyon tarihindeki gol sayısını 11’e yükseltti ve dokuz golü bulunan Fransa’nın efsane ismi Michel Platini’yi geride bırakarak şamiyona tarihinde en fazla gol atan oyuncu oldu. Portekiz, grubundaki ikinci maçında Almanya’ya 4-2’lik skor ile boyun eğerken Fransa ile de 2-2 berabere kaldı. Cristiano Ronaldo ise bu karşılaşmalarda da gollerine devam etti ve EURO 2020’deki gol sayısını beşe, Avrupa şampiyonalarındaki gol sayısını 14’e çıkardı. F Grubu’nu dört puan ile üçüncü sırada tamamlayan Portekiz, en iyi üçüncü olmayı başararak son 16 turunda Belçika’nın rakibi oldu.

Portekiz’in Macaristan’ı 3-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Dünya Kupası ve Avrupa şampiyonalarında toplam 20 gol atan Cristiano Ronaldo, bu alanda Miroslav Klose’yi geride bırakmayı başardı. Ronaldo, Portekiz formasıyla son 45 maçta 48 gol atarken milli takım kariyerinin de 109. golünü Fransa filelerine gönderdi. 36 yaşındaki yıldız, böylelikle İranlı Ali Daei’nin “milli takımda en çok gol atan oyuncu” rekoruna da ortak oldu:

Portekiz, tarihi tekerrür ettirmek isteyecek

EURO 2020’de grubunu üçüncü sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselen Portekiz, şampiyon olduğu EURO 2016’da da grubundan üçüncü sırada çıkmıştı. İber ülkesi, bu başarıyı maçların normal sürelerinde yalnızca bir maç kazanarak elde etmişti. Kadrosunda Ruben Dias, Bernardo Silva, Bruno Fernandes ve Cristiano Ronaldo gibi yıldızlar bulunan Portekiz, EURO 2020’nin son 16 turundaki rakibi Belçika’ya karşı çıktığı son 10 maçtan üçünü kazandı. Beş mücadele ise beraberlik ile sonuçlandı. Fadocular, rakibini en son 29 Mart 2016 tarihinde oynanan maçta mağlup etti. Portekiz’in 2-1 kazandığı karşılaşmada gollerini Luis Nani ve Cristiano Ronaldo kaydetti. Bugünkü maçta Portekiz’in eksik futbolcusu bulunmuyor. Ruben Dias, sarı kart görmesi halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak. Belçika-Portekiz mücadelesinde tur atlayan ekip ise çeyrek finalde İtalya ile eşleşecek.

Portekiz’in EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Anthony Lopes (Olimpik Lyon), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers), Rui Silva (Granada)

Savunma: Nelson Semedo (Wolverhampton Wanderers), José Fonte (LOSC Lille), Pepe (Porto), Rúben Dias (Manchester City), Nuno Mendes (Sporting CP), Raphael Guerreiro (Dortmund)

Orta Saha: Danilo Pereira (Paris), Joao Palhinha (Sporting CP), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Bruno Fernandes (Manchester United), João Moutinho (Wolverhampton Wanderers), Renato Sanches (LOSC Lille), Sergio Oliveira (Porto), William Carvalho (Real Betis)

Forvetler: Pedro Gonçalves (Sporting CP), Andre Silva (Eintracht Frankfurt), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus), Diogo Jota (Liverpool), Gonçalo Guedes (Valencia), Joao Félix (Atletico Madrid), Rafa Silva (Benfica)

Medyascope çalışanları olarak biz de Hollanda-Çekya ve Belçika-Portekiz eşleşmelerinden turu geçeceğini düşündüğümüz ekipleri tahmin ettik.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan tablo şöyle:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır:

Hollanda-Çekya / Çekya

Belçika-Portekiz / Portekiz

Kaya Heyse:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Portekiz

Sedat Pişirici:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Portekiz

Murat Aksoy:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Tamer Durak:

Hollanda-Çekya / Çekya

Belçika-Portekiz / Belçika

Burak Tatari:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Eyüp Yıldız:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Senem Görür:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Ali Deniz Çakır:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Şemsi Can Albayrak:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Zeynep Timurlenk Pozut:

Hollanda-Çekya / Çekya

Belçika-Portekiz / Portekiz

Alp Akiş:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Mehmet Selçuk Ada:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Portekiz

Metin Dirim:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Belçika

Ali Macit:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Portekiz

Kubilayhan Kavrazlı:

Hollanda-Çekya / Hollanda

Belçika-Portekiz / Portekiz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.