Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Anadolu Lisesi paydaşları, okullarının yıkılmasını ve öğrencilerin farklı okullara dağıtılmasını protesto etti: “Burayı okul alanı değil, arsa olarak görüyorlar”

İstanbul – Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) öğrencileri, mezunları ve velileri, okullarının valilik kararıyla yıkılmak istenmesine karşı tepkilerini dile getirmek için bir araya geldi. Okulun önünde toplanan KAL paydaşları, okulun yıkım sürecinin şeffaflıkla yürütülmediğini dile getirdi, okul yıkıldığında öğrencilerin farklı okullara dağıtılacak olmasından şikayetçi olduklarını belirtti. Açıklama yapan öğrencilere Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sol Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Eğitim Sen ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nden temsilciler de destek verdi.

Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) paydaşları, hazırlık, dokuz, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin farklı okullara yollanacak olmasını protesto etti. Medyascope’a konuşan öğrenciler ve mezunlar, okul binasının yıkılması ve öğrencilerin ayrı okullara gönderilmesiyle “okul kültürünün de yıkılmasının hedeflendiğini” söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, “Deprem toplanma alanlarına tasfiye edenler, değerli alanlar söz konusu olduğunda deprem bahanesiyle hemen yıkıma başlıyorlar. Kendi yandaşları, sermaye grupları için kazanç sağladıkları alanlar bunlar” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de “Burayı okul alanı olarak değil, arsa olarak görüyorlar” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.