Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Anadolu Lisesi ranta mı teslim ediliyor, öğrenciler nasıl etkilenecek? – “Kadıköy Anadolu Lisesi beni ben yapan yer, şimdi yok edilmeye çalışılıyor”

İstanbul’da bulunan Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL), “depreme dayanıksız” olduğu gerekçesiyle önümüzdeki günlerde yıkılacak. İstanbul Valiliği’nin hazırladığı proje kapsamında okul binası, okulun bulunduğu bölgedeki ağaçlara ve tarihi yapılara hiçbir zarar verilmeden iki yıl içinde yeniden inşa edilecek. Ancak KAL paydaşları, projeye hem geçmiş tecrübelerinden hem de sürecin şeffaflıktan uzak yürütülmesinden dolayı şüpheyle yaklaşıyor. Bunun yanı sıra, inşaat sırasında KAL öğrencilerinin “alt ve üst dönemler” olarak iki farklı okula yollanması planlanıyor. KAL öğrencileri ve mezunları, kararı “Kadıköy Anadolu Lisesi kültürünü yok etmek için” verilmiş bir karar olarak nitelendiriyor.

Lisenin yıkılmasıyla öğrencileri nelerin beklediğini, KAL 11. Sınıf öğrencisi Senem Pektaş, KAL 2014 mezunu Uğur Can Demirci ve Bornova Anadolu Lisesi 1983 mezunu Hamza Zeytinoğlu ile konuştuk.

KAL öğrencisi Senem Pektaş, öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirirken okuldan 2014 yılında mezun olan Uğur Can Demirci, “mutsuz bir mezun” olarak okulun son yıllarda yaşadığı değişimler ve kaybettiği gelenekleri hakkında konuştu. Zeytinoğlu ise geleneklerin devam ettirilmesinde öğrencilerin özne olarak kabul edilmesinin önemini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.