Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karadeniz’de 32 ülkenin katıldığı “Sea-Breeze” tatbikatı Moskova’ya rağmen başladı

Karadeniz’deki “Sea Breeze-2021” askeri tatbikatı dün (28 Haziran) başladı. Rusya’nın iptal çağrılarına rağmen Ukrayna’nın ev sahipliğinde Karadeniz’de düzenlenen tatbikata aralarında Türkiye’nin de olduğu 32 ülke katılıyor.

Rusya’nın iptal çağrılarına rağmen ABD ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenlediği “Sea Breeze-2021” (Deniz Esintisi 2021) askeri tatbikatı dün (28 Haziran) başladı. Tatbikatlar Karadeniz’in Mıkolayiv, Herson ve Odesa bölgelerinde yapılacak.

Karadeniz’de 28 Haziran – 10 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilecek tatbikata, aralarında Türkiye’nin de olduğu 32 ülkeden 5 bin askeri personel, 30 savaş gemisi ve 40 savaş uçağı katılacak. ABD’nin “USS Ross” isimli destroyerinin de tatbikatlara katılması bekleniyor. 

Ukrayna, tatbikatın asıl amacının, Karadeniz’deki ülkeler arasında çokuluslu barış koruma ve güvenlik operasyonları sırasında deneyim kazanmak olduğunu açıkladı.  

Rusya ise tatbikatların kendi egemenlik bölgesine yakın yerlerde yapıldığını belirterek, tatbikatın iptal edilmesi için Vaşington’a bir çağrıda bulunmuştu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, tatbikatın boyutu ve saldırganlığının hiçbir şekilde Karadeniz’deki güvenlik gerekçeleri ile ilgili olmadığını, asıl amacın Ukrayna’ya silah ve askeri teçhizat göndermek olduğunu ileri sürmüştü.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.