Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz’e yeni bir soruşturma daha açıldı – “Beni bu şekilde yıldırmaya çalışmalarına hem şaşırıyorum hem de bulundukları makamlar adına utanç duyuyorum”

Tekirdağ’ın Çorlu iİlçesine bağlı Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz’e mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle yeni bir soruşturma açıldı. Açılan soruşturmayı Medyascope’a anlatan Mısra Öz, “Ellerini vicdanlarına koyup, adalet dağıtsınlar. Çocuk oyuncağı gibi sosyal medya tarayıp bizlerle uğraşmasınlar. Makamlarına saygıyı, önce kendileri göstersinler” dedi. 

Yaklaşık üç yıldır Çorlu tren kazasına neden olan suçluların yargılanması için adalet mücadelesi veren Mısra Öz sosyal medya hesabından Çorlu tren kazasının yıldönümüne bir hafta kala mahkeme heyetine hakaretten hakkında yeni bir soruşturma açıldığını duyurdu: “Çorlu’nun üçüncü yıl dönümüne bir hafta kala, bugün karakoldan aranıp ifade vermeye çağırıldım. Mahkeme heyetine hakaretten. Üç yıldır bir kişiyi dahi tutuklayamayan, gerçek sorumluları yargı önüne getiremeyen heyete sevgi sözleri söyleyip bağrıma mı basmalıyım? Evladım öldü benim be!”

Hakkında dördüncü kez soruşturma açılan Mısra Öz, son soruşturmanın ayrıntılarını şöyle anlattı: “Çorlu’nun altıncı duruşması görülürken, duruşmaya olay yerine yakın çiftliklerde görev yapan çalışanlar tanık olarak gelmişti. Mahkeme heyeti tanıklara, ‘Çok yağmur yağdı mı? Kümesteki tavuklar telef oldu mu?’ şeklinde sorular sorup, bir duruşmayı daha ciddiyetsizlikle bitirmişti. Haliyle o anki öfkem ile vermiş olduğum tepkiyi, hakaret olarak sayıp hakkımda yine soruşturma başlatmışlar.” 

Üç yıldır 25 kişinin ölümüne sebep olanları yargı önüne getiremeyenlere öfkesinin daha çok arttığını dile getiren Öz, “Beni bu şekilde yıldırmaya çalışmalarına da hem şaşırıyorum hem de bulundukları makamlar adına utanç duyuyorum. Hem bana hem beni destekleyen insanlara açılan bu soruşturmalar birer korkutma politikası. Keşke böylesi büyük bir davaya bakanlar da adaleti doğru düzgün uygulamaktan korkmasaydı bizler gibi. Ancak o zaman anlayabilirdi, 25 canın vebalini ve adaletini sağlamanın anlamını ve önemini” dedi. 

Bu tür olaylarla korkup, vazgeçmeyececeklerini dile getiren Öz, “Ellerini vicdanlarına koyup, adalet dağıtsınlar. Çocuk oyuncağı gibi sosyal medya tarayıp bizlerle uğraşmasınlar. Makamlarına saygıyı, önce kendileri göstersinler. Geciken ve uygulanmayan her adalet, başka bir facianın doğmasına sebep oluyor. Bu vesile ile faciaların dolaylı yoldan bir parçası olarak anılacaklarını bilerek görevlerini yerine getirsinler. Bu ülkenin insanları olarak bu kadar haksızlığı hak etmiyoruz. Aradığımız adalet bir gün herkese gerekli olabilir” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.