Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de “Demokrasi İçin Bir Nefes” mitingi – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: “Deniz Poyraz’a sıkılan kurşun, barış umuduna sıkılan kurşundur”

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, dün (8 Temmuz) İzmir-Alsancak’taki Gündoğdu Meydanı’nda “Demokrasi İçin Bir Nefes” mitingi düzenledi. Mitingde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı’na 17 Haziran’da düzenlenen saldırı sonucu öldürülen Deniz Poyraz anıldı.

Mitinge HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın yanı sıra HDP milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı. Buldan ve Sancar, mitinge Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz ile birlikte geldi.

Pervin Buldan konuşmasında, HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin birçok anlamı olduğunu söyledi:

Deniz’e sıkılan kurşun Kürtler’e, kadınlara sıkılan kurşundur. Bunun örgütlü bir katliam olduğunu başından beri söyledik, şimdi de söylüyoruz. Bu aynı zamanda barış umuduna sıkılan bir kurşundur. İzmir’in özel olarak seçilmesinin de ayrı bir anlamı vardır. Çünkü İzmir çok renkli bir kenttir, tıpkı HDP fikriyatı gibi farklı kimlikleri içinde barındıran bir kent olduğu için özel olarak seçilmiştir. Buradan bir kez daha bu katliamı lanetliyoruz.”

“HDP’ye açılan kapatma davasının cevabını İzmir’den alsınlar”

Buldan, HDP’ye açılan kapatma davasına tepki göstererek, “Biliyorlar ki HDP cesaretin, umudun ve huzurun güvencesidir. Biliyorlar ki HDP barışın teminatıdır. HDP’yi bu kadar hedef almalarının sebebi budur. Ama gelsinler, HDP’ye açmış oldukları kapatma davasının cevabını İzmir’den alsınlar ve görsünler ki HDP adliye koridorlarına ve cezaevlerine sığmaz” dedi.

 “Bu gidişat, gidişat değildir”

Son dönemde suç örgütü lideri Sedat Peker‘in iddiaları ile başlayan tartışmalara da değinen Buldan, “Bu iktidarın çeteler ve mafyaya esir düştüğünü son dönemlerde hepimiz görüyoruz. Bu gidişat, gidişat değildir. Buradan çıkmanın tek yolu demokrasidir” diye konuştu.

Mithat Sancar da demokrasiyi meydanlarda aradıklarını söyledi:

“Deniz Poyraz’ı hedef alan o kurşunlara cevabı işte meydanlarda veriyoruz. Demokrasiyi, barışı, özgürlüğü başka yerlerde değil bu meydanlarda arıyoruz. Bu iktidarı durdurmanın yolu budur. Gün, buluşmaları büyütmenin ve cesaretin günüdür, demokratik cumhuriyeti birlikte kurmanın günüdür. İşte İzmir Demokrasi Güçleri bunun güzel bir örneğini harekete geçirmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.