Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (84): “Yoksulluk ve işsizlik temel sorunumuz”

“ParaPolitik” programının 84. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik ve enflasyon verilerini ve sonuçlarını değerlendirdi.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini değerlendiren Karatepe, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ve üretici fiyat endeksi (ÜFE) arasındaki farkın dikkate değer olduğunu söyledi. Veriler arasındaki farkla birlikte vatandaşların TÜİK’e olan güvensizliğinin arttığını belirten Karatepe, enflasyonun Türkiye’nin en temel sorunlarından birisi olduğuna işaret etti. 1 Temmuz itibariyle koronavirüs salgını nedeniyle alınan işten çıkarma yasağının kararının sona erdirildiğini hatırlatan Karatepe, bir milyondan fazla kişinin daha işsiz kalabileceğini belirtti.

Hükümetin hem enflasyon hem de işsizlikle mücadelede çözüm üreteceğine dair bir işaret olmadığını belirten Karatepe, son olarak elektrik ve doğalgaza yapılan zamları hatırlatarak, bu zamların haziran yerine temmuz ayında yapılmasının akıllara enflasyon verilerine göre zam yapılan emekli ve kamu çalışanlarına daha az ücret artışı yapmak için düzenlendiği düşüncesini getirdiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.