Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (75): Aydın LGBTİ+ Dayanışması’ndan Hikmet Hazer ile valilik yasağı getirilen 1. Aydın LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü

Gökkuşağı Bülteni’nde bu hafta, Aydın LGBTİ+ Dayanışması’ndan Hikmet Hazer ile  2. Aydın Onur Haftası etkinliklerini ve 1. Aydın LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü’ne valilik yasağı getirilmesini konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu  / Reji: Meryem Melek Köse ve Özge Elvan

İktidar, Türkiye’yi 1 Temmuz itibariyle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkardı. Kadınlar ve LGBTİ+’lar protestolarını sürdürüyor. Geçen hafta pazar günü, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla İstanbul’da bir araya gelen kadınlar ve LGBTİ+’lar, iktidara “kararınızı geri alacaksınız” mesajı verdi.

Küratörlüğünü Gökçe Özdem’in üstlendiği Akbank Sanat’ta sergilenen “Recall” sergisinde sanatçı Irmak Dönmez’in “Dear Past” eseri de yer alıyor. Irmak Dönmez’le hayatta kalan Çilem Doğan’ı hafızalarımızdan geri çağırdığı “Dear Past”i konuştuk.

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu’ya karşı öğrencilerin ve akademisyenlerin eylemleri 4 Ocak’tan beri devam ediyor. Akademisyenler her gün cüppeleriyle sırtlarını rektörlük binasına dönerken öğrenciler de eylemlerine üniversitenin Güney Kampüsü’nde çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Öğrencilere yönelik üniversite güvenlik görevlileri tarafından uygulanan şiddet ise giderek artıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.