Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgının gidişatı ve üçüncü doz tartışmaları – Prof. Dr. Kayıhan Pala: “Daha somut çalışmalar gerekli ancak mevcut veriler, iki doz Sinovac aşısı olanlar için üçüncü doz aşının gerekli olduğunu ortaya koyuyor”

Türkiye, hatırlatma dozu olarak da bilinen üçüncü doz aşıları 1 Temmuz’dan itibaren sağlık çalışanlarına ve 50 yaş üzeri vatandaşlara uygulamaya başladı. Üçüncü doz tartışmaları dünyanın farklı noktalarında da devam ederken pek çok ülke şu an için üçüncü doz aşı programına başlamış değil. Türkiye’deki bazı bilim insanları da üçüncü doz için henüz erken olduğu görüşünde. Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, üçüncü doz aşı tartışmalarını ve koronavirüs salgınında gidişatı Medyascope’a değerlendirdi.

Pala, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de uygulanan Sinovac aşılarının uzun dönem etkilerine dair daha çok veri paylaşması gerektiğini söylerken şu aşamada dünyanın farklı noktalarından elde edilen verilerin, iki doz Sinovac açısı olmuş kişilerin üçüncü doz aşılarını BioNTech ile olmaları gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.