Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaklaşan bayram tatili ve salgında Delta varyantı endişesi – Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: “Bayram tatili öncesi test pozitiflik oranının ve bulaştırıcılık katsayısının artması endişe verici”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazartesi günü (12 Temmuz) düzenlenen kabine toplantısının ardından, dokuz günlük bayram tatili öncesinde koronavirüs vaka sayılarında geçen haftaya göre yüzde 20’lik bir artış kaydedildiğini söyledi. Koca ayrıca Delta ve Delta plus varyantı saptanan vaka sayılarının da ülke genelinde giderek arttığını aktardı. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, bayram tatili öncesi Delta varyantı endişesini ve vaka sayılarındaki artışı değerlendirdi. “Şu anda gidişat tehlikeli” diyen Ertuğrul, test pozitiflik oranının ve bulaştırıcılık katsayısının artmasının endişe verici olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.