Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Aldatılan” ve “Kandırılanlar” Partisi mi iktidarda?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yılı münasebetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşmasında bir kez daha Cemaat tarafından “aldatılmış” olduklarından söz etmesinden hareketle “aldatılma” söyleminin gerçekçiliğini sorguladı.

“Boşalan devlet görevlerinin bir kısmına Menzil gibi, İskender Paşa, İsmail Ağa gibi daha organize tarikat ve cemaat yapılanmalarının, bir kısmını da MHP’lilerin atandığı ve atanmakta olduğu hep yazıldı, çizildi.
Özellikle emniyet ve yargı kadroları için konuşuluyor bu. Bundan 5-6 yıl önce de Cemaat için aynı şey konuşuluyordu. Türk Silahlı Kuvvetleri içinse o kadar konuşulmuyordu; kapalı kutuydu ordu. Oysa en büyük çürümenin orada olduğunu hepimiz 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece çok acı bir şekilde öğrendik. Alt rütbe ordu atamaları da artık cumhurbaşkanına bağlı ama ordu bugün de kapalı kutu. Oradaki Cemaat örgütlenmesinin yerini bugün başka bir örgütlenmenin alıp almadığını bilemiyoruz. Erdoğan, beş yıl sonra hâlâ ‘aldatılan’ söyleminde. O gün Cemaat tarafından aldatıldığını, kandırıldığını söyleyen Erdoğan, acaba bugün de başka gruplaşmalar tarafından aldatılıyor mudur?”
diye soran Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.