Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmin başkenti Antalya konuşuyor (12): Turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı

Koronavirüs salgınında ikinci turizm sezonunu geçiren Antalya, dokuz günlük Kurban Bayramı tatili ile moral buldu. Otellerde doluluk yüzde 100’e ulaştı, plajlar ve sahiller salgın öncesi günleri hatırlattı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, son dakika rezervasyonlarının günlük 50 bine ulaştığını söyledi. Turgut, “Salgın sebebiyle iki yıldır erken rezervasyon yaptıranlar yok denecek kadar az. Rezervasyonlarda haziran sonunda başlayan artış, Kurban Bayramı tatiliyle günlük 50 bine ulaştı. Antalya’nın 500 bine yakın olan yatak kapasitesinin yüzde 100’üne yakını doldu” diye konuştu.

Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı seyahat kısıtlamasının 22 Haziran’da kalkmasıyla Antalya Havalimanı’nda yoğunluk artmıştı. Kurban Bayramı tatili de bu yoğunluğa eklenince Antalya Havalimanı’na altı dakikada bir uçak indi. Hafta sonu ise şehrin girişinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Yunanistan’ın Mikonos Adası’nda vaka sayılarının artmasıyla adada onlarca plaj kapatıldı, gece 01:00 – 06:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Mikonos örneğinden yola çıkarak, Antalya’da olası vaka artışına karşı önlem alınıp alınmadığını sorduğumuzda Ferit Turgut, başarılı bir “Güvenli Turizm Programı” uygulandığını söyledi. Turgut şöyle konuştu: “Geçen yıl Güvenli Turizm Programı’nda başarılı bir sezon geçirdik. Vaka sayılarını kontrol altında tuttuk. Otellerde pozitif çıkan vakalar o andan itibaren ailelerinden veya arkadaşlarından ayrılıp, karantina odalarında kalıyorlar. Her otelde karantina odaları ayrılmış durumda. Pozitif olan misafirlerimiz iyileşene kadar bu karantina odalarından dışarı çıkmadan tedavi görüyor. Fakat Türkiye’nin herhangi bir noktasında pozitif çıkan vatandaşımıza hastaneden evine dön deniyor. Bu insanlar toplu taşımayla evlerine dönüp, aile bireyleri ile aynı evde karantinada kalıyor. Bizim başarıyla uyguladığımız karantina modelini yetkililer de vatandaşımıza uygularsa bu beladan ülkece kurtulabiliriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.