Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız hayatını kaybetti

Politik güldürü videoları ile hafızalara kazınan tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız (56), geçirdiği kalp spazmının ardından hayatını kaybetti. Birçok sanatçı, Yıldız’ın ölümünden duydukları üzüntüyü sosyal medyada dile getirdi.

Turgay Yıldız’ın resmi Twitter hesabından, 24 Haziran tarihinde anjiyo olduğu ve birkaç gün içinde iyileşmesinin beklendiği duyurulmuştu. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Yıldız, 15 Temmuz’da Ankara’ya sevk edildi. Yıldız, bugün (22 Temmuz) sabah saatlerinde hayata veda etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, “Tiyatro oyuncusu ve televizyon sunucusu Turgay Yıldız’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. #TurgayYıldız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum” paylaşımında bulundu.

Yazar Ahmet Ümit ise Twitter hesabından, “Gülümsedi, gülümsetti, düşündürdü, güzelleştirdi. Teşekkürler #TurgayYıldız, ışıklar yoldaşın olsun” diye yazdı.

Gazeteci Can Dündar, Yıldız’ın vefatı için “Tebessümümüzü kaybettik” dedi.

Turgay Yıldız kimdir?

1965 yılında Ankara’da dünyaya gelen Turgay Yıldız, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli tiyatro topluluklarında oyunculuk yapan sanatçı, TRT başta olmak üzere birçok televizyon kanalında da yazar ve sunucu olarak çalıştı. Yıldız, kariyeri boyunca onlarca tiyatro ve televizyon ödülü aldı.

Yıldız, son yıllarda politik içerikli ve satirik güldürü videoları ile sosyal medyada birçok kişinin takip ettiği bir isim oldu. Eleştirel skeçleri Twitter ve YouTube’da yoğun ilgi gören Yıldız, hayranları tarafından “politik mizahın ustası” olarak anılıyordu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.