Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin: “Maalesef vaka sayılarının giderek artmasını bekliyoruz”


Turizmin başkenti olarak görülen Antalya, koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kaldırılması ve Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olması sebebiyle yüzde 100 doluluk yaşıyor. Almanya, İngiltere ve Rusya, Antalya’nın turizmdeki üç önemli pazarı. Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin ile “Turistler, Delta varyantının Türkiye’ye yayılmasına neden olur mu?” sorusundan hareketle, koronavirüs salgını hakkında konuştuk.

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, Sağlık Bakanlığı’nın veri paylaşımında şeffaf olmadığını dile getirdi: “1 Temmuz’dan itibaren bütün önlemlerin kaldırılması ile vaka sayılarında artış başlamıştı. Biz her zaman bu kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasından yana olduk çünkü her kısıtlama kaldırıldığında bilimsel olarak karşılığını görebiliyorsunuz ve buna göre hareket edebiliyorsunuz. Bakanlık kısıtlamaları kaldırmakla kalmadı, bir de yanlış algı yarattı. Bakanlık, salgının kontrol altında olduğunu, aşı tedarikinde sorunların ortadan kalktığını ve eylül gibi maskelerden kurtulacağımızı deklare edince yurttaşlarımızda rehavet oluştu. Maalesef vaka sayılarının artarak devam etmesini bekliyoruz.”

Sadece yurtdışından gelen turistlerin vakaları artırmadığını, buna ek olarak tatil bölgelerine bir nevi yurtiçi göç yaşandığını belirten Şahin, “Bu hafta Bodrum’da vaka sayılarının yüzde 100 arttığını gördük. Bu artış yurdun her yerinde hissedilecektir” dedi.

Bütün dünyada eylül ayında dördüncü koronavirüs salgını dalgasının beklendiğini belirten Şahin şöyle devam etti: “Biz gördük ki bütün dünyada eylül ayı gibi dördüncü dalga bekleniyor. Delta varyantını konuşuyoruz, Delta Plus’ı, Beta’yı konuşuyoruz. Bunlardan en tehlikelisi Delta gibi görünüyor. Delta varyantı bütün dünyada çok yaygınlaştı, bizim ülkemizde de yaygınlaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her ne kadar bunu sınırlı söylüyor olsa da biz bakanın söylediği vaka sayılarının, hatta fazlasının sadece bir ilde görüldüğünü biliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.