Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manavgat bir haftadır yanıyor: Alevler İbradı’ya ulaştı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz Çarşamba günü başlayan yangın, hâlâ söndürülemedi. Alevler sahilden 50 kilometre kuzeye, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı’ya ulaştı. Ormanalılar, yangına karşı köylerini korumaya çalışıyor. Mehmet Selçuk Ada’nın haberi.

Manavgat şehir merkezinde başlayan ve şu anda dağlık bölgede devam eden yangın, Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçelerine ulaştı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, akşam saatlerinde yangının Gündoğmuş şehir merkezine kadar indiğini, bölgeye havadan müdahale edilmesi gerektiğini duyurdu. Bunun üzerine bölgeye dokuz helikopter ile müdahale edildi ve yangın şehir merkezinden uzaklaştırıldı.

Son yedi günde yangın nedeniyle Manavgat’ta 48 mahalle ve köy yangından etkilendi. Sahilden 50 kilometre uzaklaşan alevler bin metre rakımdaki köylere sıçradı. Akseki ve Gündoğmuş’a ulaşan yangın, bu sabaha karşı ise İbradı’ya da ulaştı.

Ormanalılar kendi imkanları ile yangını karşılayacakları tampon bölge oluşturdu

Günlerdir yangın hattındaki arazözlere traktörler ile su taşıyan Ormana Mahallesi halkı, kendi imkanları ile 30 metreye su atabilen tanker aldı. Köylerini terk etmeyeceklerini söyleyen Ormanalılar, yangın ile savaşmaya hazırlanıyor. Ormana halkının oluşturduğu tampon bölgeye bu sabah Antalya merkezden beş adet TOMA geldi. 

Ayrıca 140 kilometre uzunluğa ulaştığı söylenen yangın hattı, her geçen saat kuzeye doğru ilerlemeye devam ediyor. Yöre halkının tahminine göre yangın bu hızla ilerlerse birkaç gün içinde Konya sınırına ulaşabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.