Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (4) – Fraport TAV Antalyaspor: Ersun Yanal’ın söyleyecekleri bitmedi

Geçen sezon ligi kaçıncı sırada bitirdi: 16

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 13

Avrupa bahis sitelerine göre 2021-2022 sezonunda şampiyon olma ihtimali: 301/1

Fraport TAV Antalyaspor, geçen sezonu unutturmak isteyecek

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başlayacak. Yeni sezonun başlamasına az bir süre kala takımların da son durumları netleşmeye başladı. 2020-2021 sezonunu 16. sırada tamamlayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Fraport TAV Antalyaspor, yeni sezonda Avrupa kupalarına katılmak için mücadele edecek. Ersun Yanal’ın ekibinin 2021-2022 sezonu öncesi son durumunu, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Fraport TAV Antalyaspor’da Andrea Poli kadroya katıldı

Kariyerinde Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşama başarısı gösteren Ersun Yanal, 2020-2021 sezonunda Antalyaspor’un başına geçti. Yanal ile birlikte “Beraberliklerin takımı” hüviyetine bürünen Antalyaspor, sezon boyunca 17 beraberlik aldı. Sezonu yalnızca dokuz galibiyet ile kapatabilen Akdeniz temsilcisi, 2021-2022 sezonu için kadrosunu güçlendirmeye şimdiden başladı.

Kırmızı-beyazlı ekip, kadrosunu Güray Vural, Sherel Floranus, Ersin Zehir, Houssam Ghacha, Doğukan Nelik, Erkan Eyibil, Diogo Sousa, Deni Milosevic, Haji Wright ve Andrea Poli gibi isimler ile kuvvetlendirdi. Fraport TAV Antalyaspor, bu transferlerde herhangi bir bonservis bedeli ödemedi. Özellikle takıma Bologna’dan katılan Andrea Poli, Akdeniz temsilcisinin bu sezonki favori oyuncularından biri olacak. İtalyan futbolcunun kariyerinde Sampdoria, Inter ve Milan gibi kulüpler bulunuyor (Editör notu: Andre Poli’nin Ersun Yanal sisteminde derin oyun kurucu olarak göstereceği performans, 31 yaşındaki oyuncunun tekrar Serie A’ya dönmesini sağlayabilir). Öte yandan Antalyaspor’da Serdar Gürler, Lukas Podolski, Cenk Şen, Ferhat Kaplan, Dever Orgill, Berkay Arslan, Mert Çölgeçen ve Gustavo Blanco ile yollar ayrıldı.

Fraport TAV Antalyaspor, kalesini gole kapatamıyor

2020-2021 sezonunu 16. sırada tamamlayarak küme düşmekten son anda kurtulan Fraport TAV Antalyaspor, sezon boyunca rakip fileleri 41 kez havalandırırken, kalesinde ise 55 gol gördü. Ersun Yanal’ın öğrencileri, attıkları 41 golün 35’ini ceza sahası içinden buldu. Ancak Fraport TAV Antalyaspor’da girilen pozisyonları gole çevirme oranı yüzde 14,7’de kalarak hayal kırıklığı yarattı. Maç başına ise 1,4 gol yiyen Akdeniz temsilcisi, yeni sezonda bu sıkıntıları bir daha yaşamak istemeyecek. Ersun Yanal’ın ekibi, yeni sezon öncesi şu ana kadar yedi hazırlık maçı oynadı. Fraport TAV Antalyaspor, bu karşılaşmaların üçünü kazanırken üç maçtan ise yenilgi ile sahadan ayrıldı.

Fraport TAV Antalyaspor’un 2021-2022 sezonu öne çıkan isimleri:

2020-2021 sezonunda beklentilerin oldukça uzağında kalan Fraport TAV Antalyaspor, yeni sezonda gol yollarındaki sorunlarını çözmeye öncelik verecek. Ersun Yanal’ın bu amaç doğrultusunda elinde Gökdeniz Bayrakdar, Houssam Ghacha ve Amilton gibi isimler bulunuyor. Özellikle 19 yaşındaki Gökdeniz, geçen sezon sakatlık yaşadığı bölüme kadar çok iyi bir performans ortaya koymuş ve milli takımın forvet rotasyonuna dahil olmayı başarmıştı. Yeni transfer Ghacha ise son dört sezonu ES Setif forması altında geçirdi. Cezayirli forvet, bu süreçte takımına 21 gol ve dört asistlik katkıda bulundu. Antalyaspor’da yeni transfer Andrea Poli ise takımın orta sahadaki en önemli ismi olacak. Kariyerini İtalya Serie A’nın önemli takımlarında geçiren Poli, son yıllardaki performans düşüklüğünü gidererek Fraport TAV Antalyaspor’u Avrupa kupalarına taşımak için mücadele edecek. 

Fraport TAV Antalyaspor’da taraftarların beklentisi büyük

TUTCAK isimli YouTube kanalının Fraport TAV Antalyaspor taraftarları için yapmış olduğu belgesele bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Fraport TAV Antalyaspor’un Süper Lig’de son beş yıldaki sıralamaları:

2020-2021: 16

2019-2020: 9

2018-2019: 7

2017-2018: 14

2016-2017: 5

Fraport TAV Antalyaspor’un 2021-2022 sezonu fikstürüne buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.