Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (5) – Beşiktaş: Son şampiyon sahne almaya hazırlanıyor

Geçen sezon ligi kaçıncı sırada bitirdi: 1

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 1

Avrupa bahis sitelerine göre 2021-2022 sezonunda şampiyon olma ihtimali: 3,50/1

Beşiktaş, üst üste ikinci şampiyonluğun peşinde

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başlayacak. Yeni sezonun başlamasına az bir süre kala takımların da son durumları netleşmeye başladı. 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, kadrosuna yaptığı önemli takviyeler ile yeni sezonda da hedefini şampiyonluk olarak belirledi. Kara Kartal’ın 2021-2022 sezonu öncesi son durumunu, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Beşiktaş’ta transfer çalışmaları devam ediyor

Beşiktaş, Sergen Yalçın önderliğinde geçen sezon unutulmaz anlar yaşadı. Süper Lig’i Galatasaray’ın önünde şampiyon olarak tamamlayan siyah-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası’nı da Fraport TAV Antalyaspor’u 2-0 mağlup ederek müzesine götürdü.

Beşiktaş, 2021-2022 sezonu öncesi ise kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına devam ediyor. Kara Kartallar, yaz transfer döneminde şu ana kadar Salih Uçan, Mehmet Topal, Kenan Karaman ve Valentin Rosier’i kadrosuna kattı. Beşiktaş, bu transferlere herhangi bir bonservis bedeli ödemedi. Brezilyalı yıldız Alex Teixeira ile de ilgilenen Beşiktaş, bu oyuncuyu kadrosuna katmak için gün sayıyor. Teixeira, 5 Ağustos tarihli Instagram hesabı paylaşımı ile Beşiktaş’a transfer iddialarını adeta resmiyete döktü. Siyah-beyazlı ekip, geçen sezonun en önemli yıldızlarından Vincent Aboubakar ve Rachid Ghezzal’ı ise kaybetti. Takımın şampiyonluğunda büyük rol oynayan iki yıldızdan Aboubakar Al Nasr’a transfer olurken Ghezzal ise Leicester City’ye geri döndü. Ancak Beşiktaş’ın Cezayirli yıldızı kadrosuna katma girişimleri hâlâ devam ediyor.

Beşiktaş, 2020-2021 sezonunu 89 golle tamamladı

Beşiktaş, şampiyon olarak tamamladığı 2020-2021 sezonunda genellikle 4-2-3-1 ve 4-3-3 formasyonlarını tercih etti. Cyle Larin ve Rachid Ghezzal’ın önderliğinde toplam 89 gol atarak ligin bu alanda zirvesinde yer almayı başaran Kara Kartallar, kalesinde ise sezon boyunca 44 gol gördü. Yüzde 60’lık topla oynama yüzdesi tutturan Beşiktaş, bu alanda da ligin önde gelen takımları arasında yer aldı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, 15 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Sergen Yalçın önderliğinde yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Beşiktaş, sezon öncesinde hazırlık maçlarına devam ediyor. Siyah-Beyazlı ekip, şu ana kadar iki hazırlık maçı oynadı. Beşiktaş, Medipol Başakşehir’i Güven Yalçın’ın golü ile 1-0 mağlup ederken Yukatel Kayserispor’a ise 3-0 mağlup oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubundan çıkabilmeyi de hedefleri arasında tutan siyah-beyazlıları yorucu bir sezon bekliyor.

Beşiktaş’ın 2021-2022 sezonu öncesi öne çıkan isimleri

2021-2022 sezonunda taraftarları ile buluşacak olmanın heyecanını yaşayan Beşiktaş’ta yeni transferler Salih Uçan, Mehmet Topal ve Kenan Karaman, Vodafone Park’ta ilk kez görücüye çıkacak. Geçtiğimiz sezonu Aytemiz Alanyaspor’da geçiren Salih Uçan’ın Beşiktaş’taki performansının nasıl olacağı ise merak konusu. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiren Salih, Aytemiz Alanyaspor’a üç gol ve yedi asistlik katkı yaparak milli takımın orta saha rotasyonunda kendine yer buldu. Genç oyuncu, Atiba Hutchinson ve Josef de Souza ile birlikte Beşiktaş orta sahasına güç katacak. Yeniden siyah-beyazlı formayı giyebilmek için yoğun çaba sarf eden Valentin Rosier, geçen sezonki performansını bu sezon da göstermek amacında. Fransız sağ bek, geçe sezon 37 maça çıkarken takımına üç gol ve altı asistlik katkı yaptı. 

Beşiktaş donanması, şampiyonluğu coşku ile kutladı

2020-2021 sezonunu şampiyon olarak noktalayan Beşiktaş’ta futbolcular ve taraftarlar, şampiyonluğu Boğaz’da tekne turu atarak kutladı. 

Beşiktaş’ın Süper Lig’de son beş yıldaki sıralamaları:

2020-2021: 1

2019-2020: 3

2018-2019: 3

2017-2018: 4

2016-2017: 1

Beşiktaş’ın 2021-2022 sezonu fikstürü:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.