Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (79): LGBTİ+ aktivisti Zarife Akbulut ile katledilen kadınlar için düzenlenen eylemlerdeki polis müdahaleleri

Gökkuşağı Bülteni’nde bu hafta, LGBTİ+ aktivisti Zarife Akbulut ile katledilen kadınlar için düzenlenen eylemlerdeki polis müdahalelerini konuştuk.

Editör: Gamze Elvan /Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu / Reji: Meryem Melek Köse & Özge Elvan

Kadınlar ve LGBTİ+’lar, İstanbul-Kadıköy’de Azra Gülendam Haytaoğlu ve katledilen diğer kadınlar için bir araya geldi. Açıklamanın okunmasının ardından yürümek isteyen kadınların önüne polis defalarca barikat kurdu, kadınlar polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen Kadıköy sokaklarında yürüdü. Yürüyüş bittikten ve kadınlar dağılmaya başladıktan sonraysa polisler bir kadını “Polis defol” sloganı attığı için gözaltına aldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.