Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manchester City’nin yeni gözbebeği: Jack Grealish

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Avrupa futbolunun yükselen değerlerinden Jack Grealish’i kadrosuna kattığını kamuoyuna duyurdu. Aston Villa forması ile dikkatleri üzerine çeken 25 yaşındaki futbolcu, 100 milyon sterlin (117 milyon euro) karşılığında City’ye transfer oldu. Mavi-beyazlıların Grealish’e ödediği bonservis, Premier Lig tarihinde bir futbolcuya ödenen en yüksek ücret olarak kayıtlara geçti.

Manchester City’nin yeni 10 numarası, Jack Grealish oldu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Aston Villa takımında forma giyen Jack Grealish’i kadrosuna kattığını açıkladı. Mavi-beyazlı ekip, İngiliz futbolcunun bonservisine 100 milyon sterlin (117,50 milyon euro) ödedi. Manchester City’nin Grealish’e ödediği bonservis bedeli, Premier Lig tarihinde bir futbolcuya ödenen en yüksek ücret olarak tarihe geçti. City ile altı yıllık sözleşme imzalayan 25 yaşındaki futbolcu, Sergio Kun Agüero’dan boşalan 10 numaralı formanın da yeni sahibi oldu.

Manchester City, Jack Grealish transferini bu video ile duyurdu:

https://twitter.com/ManCity/status/1423358239945670657?s=20

Premier Lig tarihinin en pahalı transferi: Jack Grealish

100 milyon sterlin (117,50 milyon euro) karşılığında Manchester City’nin yolunu tutan Jack Grealish, Premier Lig’in en pahalı transferi olarak kayıtlara geçti. Grealish’ten önceki rekor ise Paul Pogba’nın elindeydi. Fransız yıldız, 2016-2017 sezonunun yaz transfer döneminde Juventus’tan Manchester United’a 105 milyon euro karşılığında transfer olmuştu. Öte yandan Grealish’e ödenen bonservis bedeli, futbol tarihine de geçti. Manchester City’nin İngiliz futbolcuya ödediği ücret, futbol piyasasında bir futbolcuya ödenen en yüksek altıncı ücret oldu. Listenin bir numarasında ise Neymar bulunuyor. Brezilyalı yıldız 2017-2018 sezonunda Barcelona’dan Paris Saint-Germain’e 222 milyon euro karşılığında transfer olmuştu.

Dünyanın en çok bonservis ödenen 10 futbolcusu ise şöyle:

1- Neymar, Barcelona-Paris Saint-Germain: 222 milyon euro

2- Kylian Mbappe, Monaco-Paris Saint-Germain: 145 milyon euro

3- Joao Felix, Benfica-Atletico Madrid: 126 milyon euro

4- Philippe Coutinho, Liverpool-Barcelona: 125 milyon euro

5- Antoine Griezmann, Atletico Madrid-Barcelona: 120 milyon euro

6- Jack Grealish, Aston Villa-Manchester City: 117,50 milyon euro

7- Ousmane Dembele,  Borussia Dortmund-Barcelona: 105 milyon euro

8- Paul Pogba, Juventus-Manchester United: 105 milyon euro

9- Gareth Bale, Tottenham-Real Madrid: 100 milyon euro

10- Cristiano Ronaldo, Real Madrid-Juventus: 100 milyon euro

Aston Villa forması ile 2020-2021 sezonunda 25 maça çıkan Jack Grealish, yedi gol ve 10 asistlik performans ortaya koydu. İngiliz futbolcunun geçen sezon ortaya koyduğu performanslardan bazı kesitler:

https://www.youtube.com/watch?v=EwHCQzT5-bc

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.